• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Latvijas e-pārvaldes parametriem piecos gados. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2011., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par divpusējo sadarbību ar Poliju izglītības jomā

Vēl šajā numurā

04.03.2011., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par Latvijas e-pārvaldes parametriem piecos gados

Piecu gadu laikā Latvija ir parādījusi ievērojamu izaugsmi elektroniskās pārvaldes jomā, ieņemot 15.vietu starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, par to liecina nupat iznākušais Eiropas Komisijas Devītais e-pārvaldes salīdzinošais ziņojums.

Salīdzinot elektroniskās pārvaldes panākumus dažādās Eiropas valstīs, Horvātijā, Īslandē, Norvēģijā, Šveicē un Turcijā, Latvija ir spējusi gan sasniegt, gan arī pārsniegt vairākus ES vidējos rādītājus, arī Eiropas vidējo rādītāju 20 elektronisko pamatpakalpojumu nodrošināšanā.

Pagājušā gadā ievērojami palielinājies pakalpojumu piedāvājuma klāsts tiešsaistē. Latvijā 94% no ES noteiktajiem 20 pakalpojumiem ir pieejami internetā – pakalpojumi internetā uzņēmējiem ir pieejami pilnībā, savukārt pakalpojumi iedzīvotājiem – 90% apmērā.

Ziņojumā atzinīgi tika novērtēts valsts un pašvaldību piedāvāto e-pakalpojumu portāls www.latvija.lv, minot to par lietotājam draudzīgu portālu publisko pakalpojumu piekļuvei tiešsaistē. Portālā iedzīvotājiem ir iespēja pieprasīt un uzsākt e-pakalpojumus, sekot to izpildei, kā arī veikt e-maksājumus.

Īpaši uzteikta un kā labās prakses paraugs ziņojumā minēta iespēja norēķiniem par pakalpojumiem portālā www.latvija.lv izmantot vairāku internetbanku piedāvātos norēķinus.

“Esmu gandarīts, ka dažādu iestāžu realizētie elektroniskie pakalpojumi, kā arī vienotais valsts un pašvaldību pakalpojumu portāls www.latvija.lv ziņojumā novērtēts augstāk par Eiropas vidējiem rādītājiem. Portāla attīstība nebūtu iespējama bez atbilstoša pieprasījuma un strauji pieaugoša e-prasmīgu lietotāju skaita,” atzīmē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!