• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 1999. gada 23. februāra informācija "Par ražotāju cenu kritumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.1999., Nr. 73/74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizšķērsosim ceļu varmācībai un noziegumam!

Vēl šajā numurā

11.03.1999., Nr. 73/74

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 23.02.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

1999. gada 23. februārī

Par ražotāju cenu kritumu

Turpinās aizvadītajā gadā iesākusies ražotāju cenu samazināšanās. 1999. gada janvārī, salīdzinot ar pagājušā gada decembri, ražotāju cenas Latvijā kritās par 0,6% (Lietuvā — par 1,2% un Igaunijā — par 0,4%). Savukārt, salīdzinot ar 1998. gada janvāri, ražotāju cenas Latvijā saruka par 3,4%, Lietuvā — par 8,9%, Igaunijā — par 2,1%.

Gada laikā (salīdzinot 1999. gada janvāri ar 1998. gada janvāri) vislielākais ražotāju cenu samazinājums bija transportlīdzekļu (izņemot automobiļu, piekabju un puspiekabju) ražošanā — par 20,9%, otrreizējā pārstrādē — par 13,0%, gatavo metālizstrādājumu (izņemot mašīnu un iekārtu) ražošanā — par 11,4%, karjeru izstrādē — par 8,2%, pārtikas produktu un dzērienu ražošanā — par 6%, celulozes, papīra un papīra izstrādājumu, kā arī elektrisko mašīnu un aparātu ražošanā — par 4,4%, tekstilizstrādājumu un gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā — par 4,2%, ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošanā — par 4%.

Vienlaikus citās nozarēs ražotāju cenas palielinājās. Straujāk tas notika ūdens ieguvē, attīrīšanā un sadalē — par 11,6%, kūdras ieguvē — par 7,1%, radio, televīzijas un sakaru iekārtu un aparatūras ražošanā — par 2,9%, mašīnu un iekārtu ražošanā — par 2,1%, elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē — par 1,8%.

Janvārī, salīdzinot ar pērnā gada decembri, ražotāju cenas kritās gatavo metāla izstrādājumu (izņemot mašīnu un iekārtu) ražošanā — par 9,8%, celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā — par 7,6%, transportlīdzekļu (izņemot automobiļu, piekabju un puspiekabju) ražošanā — par 6,2%, otrreizējā pārstrādē — par 4,4%, izdevējdarbībā, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā — par 4%, apģērbu ražošanā, kažokādu apstrādē un krāsošanā — par 2,1%, ķīmisko vielu, to izstrādājumu un ķīmisko šķiedru ražošanā — par 1,9%, tekstilizstrādājumu ražošanā — par 0,9%, koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeļu) ražošanā — par 0,6%, elektroenerģijā, gāzes, tvaika un karstā ūdens apgādē — par 0,3%, elektrisko mašīnu un aparātu ražošanā — par 0,1%.

Tajā pašā laikā cenas palielinājās šādās nozarēs: ūdens ieguvē, attīrīšanā un sadalē — par 8%, karjeru izstrādē — par 3,9%, mašīnu un iekārtu ražošanā — par 1,7%, pārtikas produktu un dzērienu ražošanā — par 0,5%. Par 0,1% ražotāju cenas pieauga kūdras ieguvē, bet ādu miecēšanā un apstrādē, somu un apavu ražošanā, kā arī radio, televīzijas, sakaru iekārtu un aparatūras ražošanā tās palika nemainīgas.

Cenu statistikas departamenta Ražotāju cenu indeksu daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!