• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par iedzīvotāju bezmaksas juridiskām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2011., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226837

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par datu aizsardzību medicīniskajā dokumentācijā

Vēl šajā numurā

08.03.2011., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par iedzīvotāju bezmaksas juridiskām konsultācijām

7.martā tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs atzinīgi novērtēja notāru iniciatīvu kārtējo Notāru dienu laikā (7. un 8.martā) iedzīvotājiem sniegt bezmaksas juridiskās konsultācijas un aicināja arī citas juridiskās profesijas sekot šādam piemēram. Konsultācijas ir iespējams saņemt jebkurā no 120 Latvijas notāru birojiem laikā no pulksten 11 līdz 16.

Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS februārī veiktais pētījums liecina, ka tikai 4% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka paši pietiekami labi orientējas juridiskās jautājumos. Savukārt kā galvenie iemesli paviršai attieksmei pret juridisko jautājumu sakārtošanu tiek minēti naudas un izpratnes trūkums, kā arī neziņa, kur vērsties pēc palīdzības. 52,7% aptaujāto atzinuši, ka viņiem nebūtu cilvēka ar juridiskām zināšanām, kas vajadzības gadījumā palīdzētu, neprasot par to atlīdzību.

“Šābrīža ekonomiski grūtajos apstākļos ir īpaši būtiski, ja sniedzam palīdzīgu roku līdzcilvēkiem, tajā skaitā vērtīgus padomus, kas var palīdzēt atrisināt radušos situāciju. Tāpēc aicinu arī citu juridisko profesiju pārstāvjus plašāk izglītot sabiedrību par juridiskiem jautājumiem, īpaši mazturīgos cilvēkus, kuri par šādām konsultācijām nespēj samaksāt paši,” norāda tieslietu ministrs.

Tāpat ministrs aicina iedzīvotājus pirms līgumu slēgšanas vienmēr iepazīties ar tā saturu, lai neapzināti neuzņemtos papildu saistības vai neierobežotu savas tiesības.

Inga Saleniece, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!