• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 22. februāra noteikumi Nr. 151 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 2.marta noteikumos Nr.215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2011., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226849

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.165

Grozījums Ministru kabineta 2008.gada 11.marta noteikumos Nr.173 "Valsts pamatbudžeta valsts autoceļu fonda programmai piešķirto līdzekļu izlietošanas kārtība"

Vēl šajā numurā

09.03.2011., Nr. 38

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 151

Pieņemts: 22.02.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.151

Rīgā 2011.gada 22.februārī (prot. Nr.11 36.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 2.marta noteikumos Nr.215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 2.marta noteikumos Nr.215 "Noteikumi par valsts atbalsta piešķiršanu zivsaimniecības attīstībai no Zivju fonda finanšu līdzekļiem" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 45.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.5. saistībā ar projekta iesniegumā minēto pasākumu organizētās iepirkuma procedūras apliecinošus dokumentus atbilstoši Publisko iepirkumu likumam un tam pakārtotiem normatīvajiem aktiem;".

2. Papildināt noteikumus ar 6.8. un 6.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.8. nomas līguma kopiju par konkrētās ūdenstilpes apsaimniekošanu, kas noslēgts ar pašvaldību vai pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorijā atrodas ūdenstilpe, – ja atbalsta pretendents – biedrība – piesakās atbalsta saņemšanai Zivju fonda pasākumā zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā;

6.9. saskaņojumu par projektu īstenošanu konkrētajā ūdenstilpē ar pašvaldību vai pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorijā atrodas ūdenstilpe, – ja atbalsta pretendents – biedrība – piesakās atbalsta saņemšanai Zivju fonda pasākumā zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā."

3. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Ne vēlāk kā trīs dienas pirms Zivju fonda padomes sēdes Zivju fonda padomes vadītājs uzdod atbildīgajam Zivju fonda padomes loceklim atbilstoši tā kompetencei sagatavot rakstisku atzinumu par projekta iesnieguma atbilstību konkrētajam pasākumam (turpmāk – atzinums). Zivju fonda padomes loceklis atzinumu apliecina ar parakstu, norāda parakstīšanas datumu un iesniedz Zivju fonda padomes sekretariātā pirms kārtējās Zivju fonda padomes sēdes."

4. Svītrot 11.punktā vārdus "šo noteikumu 10.punktā minēto atzinumu un".

5. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Dienests slēdz līgumu ar atbalsta saņēmēju par projekta īstenošanu, ja Zivju fonda padomes apstiprinātā projekta finansējums pārsniedz 10 000 latu vai ja projekta īstenošanā paredzēts starpmaksājums par atsevišķa projekta posma pabeigšanu (turpmāk – starpmaksājums)."

6. Papildināt noteikumus ar 14.1 un 14.2 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Zivju fonda padome var pieņemt lēmumu par mazāka atbalsta apmēra piešķiršanu projekta īstenošanai, nekā pieprasīts projekta iesniegumā, ja Zivju fonda padome konstatē, ka projekta iesniegumā norādīto projekta mērķi ir iespējams sasniegt arī ar samazinātu atbalsta apmēru. Lēmums stājas spēkā, ja atbalsta saņēmējs 10 dienu laikā pēc tam, kad saņemts Zivju fonda padomes lēmums par projekta apstiprināšanu, iesniedz dienestā apliecinājumu par apņemšanos Zivju fonda atbalsta saņemšanai iesniegto projektu īstenot ar samazinātu finansējumu (turpmāk – apliecinājums) (4.pielikums). Apliecinājumu dienestā iesniedz personīgi, nosūta pa pastu vai elektroniski atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

14.2 Ja atbalsta saņēmējs 10 dienu laikā pēc tam, kad saņemts Zivju fonda padomes lēmums par projekta apstiprināšanu, apliecinājumu dienestā neiesniedz, dienests piecu darbdienu laikā pēc apliecinājuma iesniegšanas termiņa beigām par to informē Zemkopības ministriju."

7. Papildināt 23.punktu aiz vārda "dienestā" ar vārdiem "personīgi, nosūta pa pastu vai elektroniski atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu".

8. Papildināt 24.punkta ievaddaļu aiz vārda "iesniedz" ar vārdiem "personīgi, nosūta pa pastu vai elektroniski atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu šādus dokumentus".

9. Aizstāt 24.1.apakšpunktā skaitli un vārdu "(4.pielikums)" ar skaitli un vārdu "(5.pielikums)".

10. Papildināt 24.2.apakšpunktu aiz vārdiem "(uzrāda oriģinālus)" ar vārdiem "vai apliecinātas šo dokumentu kopijas".

11. Papildināt 24.3.apakšpunktu aiz vārdiem "(uzrāda oriģinālus)" ar vārdiem "vai apliecinātas šo dokumentu kopijas".

12. Papildināt 24.4.apakšpunktu aiz vārdiem "(uzrāda oriģinālus)" ar vārdiem "vai apliecinātas šo dokumentu kopijas".

13. Svītrot 25.punktu.

14. Izteikt 32., 33. un 34.punktu šādā redakcijā:

"32. Dienests pēc atbalsta saņēmēja rakstiska pieprasījuma saņemšanas izmaksā atbalsta saņēmējam starpmaksājumu, ja starpmaksājums nepieciešams projekta izpildē, ne vairāk kā 40 procentu apmērā no projektam piešķirtā atbalsta summas – ja konkrētais projekta posms ir īstenots un pēc tā īstenošanas ir radusies auditējama vērtība (fiziski izmērāms veiktās darbības rezultāts, kas pamatots ar grāmatvedības dokumentiem), un šādus starpmaksājumus paredz ar dienestu noslēgtais līgums.

33. Zivju fonda padome pēc atbalsta saņēmēja rakstiska pieprasījuma saņemšanas ir tiesīga apstiprināt samaksu par projektu avansā ne vairāk kā 50 procentu apmērā no kopējā projektam piešķirtā finansējuma un starpmaksājumu ne vairāk kā 40 procentu apmērā no kopējā projektam piešķirtā finansējuma.

34. Ja atbalsta pretendents ir pieprasījis samaksu par projektu avansā vai starpmaksājumu un Zivju fonda padome ir apstiprinājusi projektā pieprasīto avansa vai starpmaksājuma summu, dienests ne vēlāk kā mēneša laikā pēc apstiprinājuma dienas pārskaita atbalsta pretendentam:

34.1. avansu Zivju fonda padomes noteiktajā apmērā, bet ne vairāk kā 50 procentu no kopējā projektam piešķirtā finansējuma;

34.2. starpmaksājumu Zivju fonda padomes noteiktajā apmērā, bet ne vairāk kā 40 procentu no kopējā projektam piešķirtā finansējuma."

15. Aizstāt 39.punktā skaitli un vārdu "(4.pielikums)" ar skaitli un vārdu "(5.pielikums)".

16. Svītrot 1.pielikuma tabulā "Apliecinājums par projekta iesnieguma reģistrēšanu (aizpilda LAD darbinieks)" vārdus "un laiks".

17. Izteikt 1.pielikuma B.3.sadaļu šādā redakcijā:

"B.3. Zivju fonda pasākums, kurā pretendē uz atbalstu

Pasākuma nosaukums

Pasākums, kuram projekts atbilst (atbilstošo atzīmē ar X)

Atbalsta pretendents (atbilstošo pretendenta tipu atzīmē ar X)

Zinātniskās pētniecības programmu finansēšana un līdzdalība starpvalstu sadarbībā zinātniskajos pētījumos zivsaimniecībā, izņemot tādu iesniegto programmu un pētījumu finansēšanu, kuri pretendē uz finansējuma saņemšanu no citu valsts vai Eiropas Savienības fondu finansējuma    valsts institūcija

 pašvaldība

 atvasināta publiska persona (izņemot pašvaldības)

Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā    valsts institūcija

 pašvaldība

 atvasināta publiska persona (izņemot pašvaldības)

 biedrība

Zivju resursu aizsardzības pasākumi, ko veic valsts iestādes vai pašvaldības, kuru kompetencē ir zivju resursu aizsardzība (izņemot attiecīgās institūcijas kārtējos izdevumus)    valsts institūcija

 pašvaldība

 atvasināta publiska persona (izņemot pašvaldības)

Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību, arī publicistikas izdevumi, mācību vai uzziņu literatūra, informatīvi izglītojoši televīzijas raidījumi vai radioraidījumi    valsts institūcija

 pašvaldība

 atvasināta publiska persona (izņemot pašvaldības)

 biedrība

Dalība starptautiskos pasākumos, konferencēs un apmācībā saistībā ar zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību, izņemot atbalstu profesionālajai apmācībai, partnerattiecībām, sadarbībai un pieredzes apmaiņai, kas tiek finansēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā profesionālajai apmācībai, partnerattiecību, sadarbības un pieredzes apmaiņas veicināšanai    valsts institūcija

 pašvaldība

 atvasināta publiska persona (izņemot pašvaldības)

 biedrība

Stihisko nelaimju vai avāriju seku likvidācija, kuras nodarījušas zaudējumus zivju mazuļiem, kas audzēti, lai īstenotu Zivju resursu atražošanas valsts programmu    valsts institūcija

 pašvaldība

 atvasināta publiska persona (izņemot pašvaldības)"

18. Izteikt 1.pielikuma C.1.sadaļu šādā redakcijā:

"C.1. Iesniedzamie dokumenti

Iesniedzamie dokumenti (ja projekta iesniegumu iesniedz elektroniski saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti, arī pavaddokumenti iesniedzami saskaņā ar minēto normatīvo aktu)

Aizpilda atbalsta pretendents

Aizpilda LAD darbinieks

atbilstošo atbildi atzīmē ar X

lapu skaits

atbilstošo atbildi atzīmē ar X

lapu skaits

neattiecas

neattiecas

1.

Projekta iesnieguma veidlapa vienā eksemplārā

oriģināls 

2.

Identiska iesnieguma elektroniskā versija elektronisko datu nesējā, ja dokumentus iesniedz papīra formā

oriģināls

3.

Atbilstošs pilnvarojums, ja iesniegumu parakstījusi pašvaldības, valsts iestādes vai citas atvasinātas publiskas personas, vai biedrības vadītāja pilnvarota persona

oriģināls

 

 

 

 

 

 

 

 

4.

Dokumenti, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību projekta īstenošanai, ja projekta īstenošanā atbalsta pretendents plāno ieguldīt privātos vai citus naudas līdzekļus

kopijas, uzrādot oriģinālus*

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Iepirkuma procedūras dokumenti atbilstoši Publisko iepirkumu likumam un tam pakārtotiem normatīvajiem aktiem

kopijas vai oriģināli*

 

 

 

 

 

 

 

 

6.

Biedrības lēmums par projekta iesnieguma iesniegšanu, ja atbalsta pretendents ir biedrība

kopija, uzrādot oriģinālu*

 

 

 

 

 

 

 

 

7.

Apliecinājums, ka pašvaldība līdz projekta iesnieguma iesniegšanas dienai ir nokārtojusi visas finanšu saistības ar valsts pamatbudžetu Zivju fonda dotācijas veidošanai saskaņā ar normatīvo aktu par licencētās rūpnieciskās zvejas kārtību, normatīvo aktu par licencētās amatierzvejas – makšķerēšanas – kārtību un normatīvo aktu par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību, ja atbalsta pretendents ir pašvaldība

kopija, uzrādot oriģinālu*

8.

Nomas līgums par konkrētās ūdenstilpes apsaimniekošanu ar pašvaldību vai pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorijā atrodas ūdenstilpe, – ja atbalsta pretendents – biedrība – piesakās atbalsta saņemšanai Zivju fonda pasākumā zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā

kopija, uzrādot oriģinālu*

9.

Saskaņojums par projekta īstenošanu konkrētajā ūdenstilpē ar pašvaldību vai pašvaldībām, kuru administratīvajā teritorijā atrodas ūdenstilpe, – ja atbalsta pretendents – biedrība – piesakās atbalsta saņemšanai Zivju fonda pasākumā zivju resursu pavairošanai un atražošanai publiskajās ūdenstilpēs un ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kā arī citās ūdenstilpēs, kas ir valsts vai pašvaldību īpašumā

kopija, uzrādot oriģinālu*

10.

Citi iesniegtie dokumenti

Iesniegto dokumentu un lapu skaits kopā

Piezīme. * Iesniedzot dokumenta kopiju, atbalsta pretendents apliecina tās atbilstību oriģinālam (uz dokumenta ir atzīme "Kopija atbilst oriģinālam", paraksts, vārds, uzvārds, datums)."

19. Aizstāt 1.pielikuma D sadaļā vārdus "divos eksemplāros" ar vārdiem "vienā eksemplārā".

20. Izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 2.marta
noteikumiem Nr.215

Lauku atbalsta dienestam

Apliecinājums par apņemšanos Zivju fonda atbalsta saņemšanai iesniegto projektu īstenot ar samazinātu finansējumu

21. Papildināt noteikumus ar 5.pielikumu šādā redakcijā:

"5.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 2.marta
noteikumiem Nr.215

Lauku atbalsta dienestam

Pārskats par Zivju fonda finansētā projekta īstenošanu

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!