• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2011., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226935

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sporta raidījumiem sabiedriskajā televīzijā

Vēl šajā numurā

10.03.2011., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 4.martā tikās ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Paulino Gonsalesu Fernandesu-Koruhedo, kurš bija ieradies atvadu vizītē.  

Atskatoties uz vairāk nekā trīs vēstnieka darbības gados paveikto, S.Āboltiņa uzsvēra, ka šis laiks abu valstu attiecībās ir bijis interesants un notikumiem bagāts. Viņa pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu, organizējot Spānijas karaļpāra vizīti Latvijā.

S.Āboltiņa atzīmēja, ka, pateicoties Spānijas prezidentūras aktīvam atbalstam, izveidota Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestāde (BEREC), par kuras mītnes vietu izvēlēta tieši Rīga.

Runājot par abu valstu parlamentārajiem sakariem, S.Āboltiņa informēja, ka arī desmitajā Saeimas sasaukumā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Spānijas parlamentu. Viņa uzsvēra, ka Saeima ir atvērta ciešākai sadarbībai, īpaši nozaru komisiju līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās Spānijas vēstniekam par ieguldījumu kultūras sakaru veicināšanā, pieminot Vestarda Šimkus uzstāšanos Spānijā, kas arī šajā valstī mūzikas gardēžiem ļāva izbaudīt izcilā pianista klavierspēli. Savukārt Spānijas vēstnieks sacīja, ka, atgriežoties Spānijā, viņam pietrūks Rīgas bagātās kultūras, īpaši augstvērtīgo uzvedumu Latvijas Nacionālajā operā.

Atvadoties S.Āboltiņa pateicībā par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā un uzdāvināja vēstniekam sudraba medaļu ar Saeimas nama attēlu.

P.G.Fernandess-Koruhedo vēstnieka pienākumus Latvijā pildīja kopš 2007.gada 2.oktobra.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!