• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rekomendācijām cilvēktirdzniecības apkarošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2011., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/226938

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Spānijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

10.03.2011., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rekomendācijām cilvēktirdzniecības apkarošanai

Pēc diskusijām Saeimā par policijas un tiesu varas lomu cilvēktirdzniecības apkarošanā Baltijas jūras valstu parlamentu pārstāvji 4.martā turpināja uzklausīt un apkopot rekomendācijas cilvēktirdzniecības apkarošanas uzlabošanai.

“Latvija diezgan sekmīgi iekļāvusies starptautiskajā cilvēktirdzniecības apkarošanas sistēmā. Mums būtu vairāk jādara, lai par šiem cilvēktiesību pārkāpumiem vairāk informētu mūsu sabiedrību un cilvēktirdzniecības problēmas aktualizētu mūsu valsts politiskajā darba kārtībā. Šī kārtējā darba grupas sēde bija vēl viens nozīmīgs solis kopīgas politikas un rīcības izstrādāšanā iesniegšanai Baltijas jūras valstu parlamentiem,” secināja Baltijas asamblejas Sociālās komitejas līdzpriekšsēdētāja Silva Bendrāte, kura šajā sanāksmē pārstāvēja Latviju.

Darba grupas locekļi bija vienisprātis, ka valstīm, kuras vēl nav ratificējušas un nacionālajā likumdošanā iekļāvušas starptautiskās konvencijas, protokolus un lēmumus par cilvēktirdzniecību, tas jāizdara pēc iespējas īsākā laika posmā, lai visi cilvēktirdzniecības posmi būtu kriminalizēti.

Dalībnieki vienojās, ka efektīvākai cīņai pret cilvēktirdzniecību valstīm jārīkojas saskaņoti, jo šim noziegumam ir starptautiska izpausme. Taču jāapzinās, ka likumpārkāpēji upurus izmanto arī iekšzemē, tādēļ cilvēktirdzniecība jāapkaro arī nacionālajā līmenī. Valstīm būtu jāparedz adekvāti līdzekļi sabiedrisko un starptautisko organizāciju cilvēktirdzniecības apkarošanas atbalstam.

Tāpat valstīm jāievieš un jāuztur datu ievākšana par cilvēktirdzniecības gadījumiem. Šādi organizācijas problēmu apzināti padziļinātu, turklāt tas ļautu izmeklēšanu, kriminālo darbību apkarošanu, kā arī upuru atbalsta aktivitātes organizēt efektīvāk.

Divu gadu laikā apkopotās rekomendācijas tiks prezentētas Baltijas jūras valstu parlamentārajā konferencē, kas notiks Helsinkos no 28. līdz 30.augustam.

Baltijas jūras valstu parlamentārās konferences darba grupa strādā pie sabiedrības drošības jautājumiem, īpašu izmanību pievēršot cilvēku tirdzniecības problemātikai. Darba grupas sanāksmē piedalījās Baltijas jūras reģiona nacionālo un reģionālo parlamentu pārstāvji no Dānijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!