• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 9. marta noteikumi Nr. 88 "Noteikumi par apsardzes sertifikāta izsniegšanu fiziskajām personām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1999., Nr. 75/78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22702

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.89

Noteikumi par Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu izsniegšanu

Vēl šajā numurā

12.03.1999., Nr. 75/78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 88

Pieņemts: 09.03.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 88

Rīgā 1999.gada 9.martā (prot. Nr. 16, 5.§)

Noteikumi par apsardzes sertifikāta izsniegšanu fiziskajām personām

Izdoti saskaņā ar Apsardzes darbības likuma
15.panta pirmo daļu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā fiziskajām personām izsniedzami apsardzes sertifikāti.

2. Apsardzes sertifikātu var izsniegt jebkurai fiziskajai personai, kura ir sasniegusi 18 gadu vecumu un nokārtojusi kvalifikācijas pārbaudījumu.

3. Persona, kas vēlas saņemt apsardzes sertifikātu, iesniedz Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļā šādus dokumentus:

3.1. iesniegumu;

3.2. atbilstoši labklājības ministra apstiprinātajam paraugam dokumentu par pirmās palīdzības sniegšanas apmācības kursu beigšanu;

3.3. pases kopiju;

3.4. vienu fotogrāfiju.

4. Mācību programmu atbilstoši kvalifikācijas pārbaudījuma prasībām persona var apgūt patstāvīgi vai par maksu Latvijas Policijas akadēmijā vai teritoriālajos Valsts policijas sporta klubos. Minēto programmu apstiprina iekšlietu ministrs.

5. Persona 30 dienu laikā pēc iesnieguma iesniegšanas var par maksu nokārtot kvalifikācijas pārbaudījumu Valsts policijas Apsardzes darbības kvalifikācijas komisijā.

6. Valsts policijas Apsardzes darbības kvalifikācijas komisija personai piecu darbdienu laikā pēc kvalifikācijas pārbaudījuma nokārtošanas izsniedz par maksu apsardzes sertifikātu.

7. Apsardzes sertifikātu nedrīkst nodot citām personām.

8. Ja apsardzes sertifikāts ir nozaudēts, tā saņēmējs triju darbdienu laikā par to rakstiski paziņo, norādot nozaudēšanas iemeslu, Valsts policijas Apsardzes darbības kvalifikācijas komisijai. Minētā komisija par maksu izsniedz apsardzes sertifikāta dublikātu.

9. Persona, kura vēlas turpināt apsardzes darbību, 30 dienas pirms apsardzes sertifikāta derīguma termiņa beigām attiecīgajā Valsts policijas iestādē iesniedz iesniegumu un apsardzes darbības sertifikātu un šo noteikumu noteiktajā kārtībā nokārto kvalifikācijas pārbaudījumu.

10. Maksu par mācību programmas apgūšanu, kvalifikācijas pārbaudījuma kārtošanu un apsardzes sertifikāta izsniegšanu nosaka saskaņā ar iekšlietu ministra apstiprinātu cenrādi. Par šiem pakalpojumiem saņemtie līdzekļi ieskaitāmi attiecīgo policijas iestāžu pamatbudžeta kontos un izlietojami saskaņā ar iekšlietu ministra apstiprinātu kārtību.  

Ministru prezidents V.Krištopans

Iekšlietu ministrs R.Jurdžs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!