• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 8.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2011., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Uzņemoties (– –) pienākumus, es zināju, ka valdības dienas kārtībā būs smagi un nepopulāri lēmumi"

Vēl šajā numurā

11.03.2011., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 8.martā

ZM: Par atbalstu vietējo rīcības grupu darbībai

8.martā valdība akceptēja Zemkopības ministrijas sagatavotos Ministru kabineta (MK) noteikumus “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu vietējo rīcības grupu darbības nodrošināšanai, prasmju apguvei un teritorijas aktivizēšanai”, kuri precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus, iesniedzamos dokumentus, projekta īstenošanas nosacījumus un attiecināmās un neattiecināmās izmaksas patlaban spēkā esošajos noteikumos.

Noteikumi precizē atbalsta piešķiršanas kārtību vietējo rīcības grupu darbības nodrošināšanai, prasmju apguvei un teritorijas aktivizēšanai, ņemot vērā atbalsta administrēšanas laikā Lauku atbalsta dienesta (LAD) konstatētās problēmas, tādējādi uzlabojot pasākuma ieviešanu.

Jaunajos noteikumos precizētas atbalstāmās aktivitātes, iesniedzamie dokumenti un attiecināmās izmaksas, paredzot vietējās attīstības stratēģijas īstenošanā un atjaunošanā iesaistītajiem vietējās rīcības grupas pārstāvjiem iespēju piedalīties semināros un konferencēs Latvijā un ārvalstīs, ņemot vērā, ka Eiropas mērogā notiek dažādi pieredzes apmaiņas un sadarbību veicinoši pasākumi, kuros mērķauditorija ir vietējās rīcības grupas. Tāpat kā līdz šim, atbalsts tiks piešķirts arī potenciālo projektu iesniedzēju dalībai semināros un konferencēs, bet ne vairāk kā vienam pārstāvim no organizācijas vai institūcijas.

Tā kā vietējai rīcības grupai ir jābūt pieejamai vietējiem iedzīvotājiem – potenciālajiem projektu iesniedzējiem, ieviests nosacījums, ka vietējā rīcības grupa nodrošina konkrētu pieņemšanas laiku birojā un informāciju par to publicē laikrakstā, kas pieejams vietējā attīstības stratēģijas īstenošanas teritorijā.

Noteikumu projekts attiecas uz 40 vietējām rīcības grupām, kas saņēmušas Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu vietējās attīstības stratēģijas īstenošanai, un 24 vietējām rīcības grupām, kas saņēmušas Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) atbalstu vietējās attīstības stratēģijas īstenošanai.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!