• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Maķedonijas premjerministra vietnieka vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2011., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par tautas skaitīšanā iegūto personu datu drošību

Vēl šajā numurā

11.03.2011., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Maķedonijas premjerministra vietnieka vizīti


No 8. līdz 10.martam Latvijas Republikā darba vizītē uzturējās Maķedonijas premjerministra vietnieks Eiropas Savienības jautājumos Dr. Vasko Naumovskis. Vizītes ietvaros 9.martā V.Naumovskis tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski
(attēlā), ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, tikšanos laikā apspriežot valstu divpusējās attiecības, Maķedonijas integrācijas Eiropas Savienībā (ES) procesu, ES paplašināšanos un situāciju Rietumbalkānu reģionā, kā arī citas starptautiskās politikas aktualitātes
Foto: Aivis Freidenfelds, VK

 

9.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas premjerministra vietnieku Eiropas Savienības jautājumos Vasko Naumovski.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Maķedonijas divpusējās attiecības attīstās pozitīvi un aktīvāk jāizmanto Latvijas un Maķedonijas ekonomiskās sadarbības potenciāls, kā arī jāveicina sadarbība tūrisma un citās jomās. V.Naumovskis informēja par situāciju saistībā ar Maķedonijas valsts nosaukumu.

V.Dombrovskis un V.Naumovskis galvenokārt pārrunāja jautājumus saistībā ar Maķedonijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES). V.Naumovskis pateicās Latvijai par atbalstu Maķedonijas centieniem pievienoties ES. Ministru prezidents uzsvēra, ka arī turpmāk Maķedonija var paļauties uz Latvijas atbalstu, daloties savā pieredzē iestāšanās sarunās.

9.martā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece Laimdota Straujuma tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas (Maķedonija) premjerministra vietnieku Eiropas Savienības jautājumos Vasko Naumovski un viņu pavadošo delegāciju, lai pārrunātu Latvijas pieredzi reģionālās attīstības plānošanā.

Tikšanās laikā delegācijas pārstāvji tika iepazīstināti ar VARAM galvenajiem sasniegumiem reģionālās attīstības jautājumos, īpaši atzīmējot Latvijā īstenoto administratīvi teritoriālo reformu, kuras rezultātā ievērojami tika samazināts pašvaldību skaits, un izstrādāto ilgtermiņa stratēģiju Latvijas ilgtspējīgai attīstībai.

Maķedonijas premjera vietnieks īpašu interesi izrādīja par ES sniegto palīdzību Latvijai reģionālās attīstības jomā. L.Straujuma atzīmēja, ka 17 Latvijas pilsētas ir ieguvušas ES struktūrfondu finansējumu 263 miljonu eiro apjomā. Latvijai būtisks ir arī ES sniegtais atbalsts teritoriālo sadarbības programmu ietvaros, attīstot pārrobežu sadarbību ar Latvijas kaimiņvalstīm dažādās jomās. Tā kā Maķedonijai ir piešķirts ES kandidātvalsts statuss un tā gatavojas sākt pievienošanās sarunas ar ES, VARAM eksperti iepazīstināja ar Latvijas pieredzi iestāšanās ES sarunās vides jomā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments;

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!