• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropadome: Par kopīgām pamatnostādnēm Lībijas jautājumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2011., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par situāciju Eiropas Savienības dienvidu kaimiņu reģionā

Vēl šajā numurā

15.03.2011., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropadome: Par kopīgām pamatnostādnēm Lībijas jautājumā

11.martā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji tikās ārkārtas Eiropadomē, lai diskutētu par situāciju ES dienvidu kaimiņu reģionā, īpaši Lībijā, un vienotos par ES pamatnostādnēm.

Diskutējot par notikumu attīstību ES dienvidu kaimiņu reģionā, ES valstu un valdību vadītāji augstu novērtēja reģiona tautu drosmi un izteica ES atbalstu uz demokrātiju vērstām reformām reģionā, kas sekmētu cilvēktiesību nodrošināšanu un tiesu varas īstenošanu.  

Apspriežot situāciju Lībijā, dalībvalstis bija vienotas, ka noteicējiem par situācijas attīstību jābūt Lībijas iedzīvotājiem, un pašreizējam Lībijas līderim Kadafi ir jāatkāpjas. Valstu vadītāji nosodīja represijas un cilvēktiesību pārkāpumus, ko Lībijas režīms piemēro pret saviem civiliedzīvotājiem.

Dalībvalstis apstiprināja ES vēlmi un gatavību atbalstīt demokrātisko reformu īstenošanu, ekonomisko integrāciju un politisko sadarbību ar reģionu. Sanāksmē tika apspriesti arī īstermiņa pasākumi, ko ES varētu īstenot un atbalstīt attiecībā uz notikumiem Lībijā, piemēram, sadarbojoties ar humānās palīdzības aģentūrām, koordinēt humānās palīdzības piegādes iespējamību visā valsts teritorijā, nodrošināt ES pilsoņu evakuāciju un palīdzēt risināt migrācijas problēmas un bēgļu jautājumu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Piektdien, 11.martā, lai diskutētu par situāciju ES dienvidu kaimiņu reģionā, īpaši Lībijā, un vienotos par ES pamatnostādnēm šajā problēmsituācijā, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (otrajā rindā pirmais no labās) kopā ar citiem ES valstu un valdību vadītājiem piedalījās ārkārtas Eiropadomes sēdē
Foto: VK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!