• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plūdu sākšanās prognozēm Latvijas upēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2011., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Konstitucionālo tiesību komisija: Viedokļa par Valsts prezidenta funkcijām Latvijas parlamentārās demokrātijas sistēmas ietvaros gala secinājumi

Vēl šajā numurā

15.03.2011., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plūdu sākšanās prognozēm Latvijas upēs

Pēc pašreizējām Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (Centrs) speciālistu prognozēm, marta vidējā gaisa temperatūra ir gaidāma normas robežās, savukārt nokrišņu daudzums – ap normu vai nedaudz zem tās. Marta 1. un 2.dekādē, sākot no Latvijas rietumu daļas, gaidāma sniega kušana un pakāpeniska upju noteces palielināšanās, jo gaisa temperatūra dienas laikā bieži paaugstināsies virs 0 grādiem. Straujāka ūdens līmeņa celšanās un arī ledus segas sairšana gaidāma marta trešajā dekādē.

Ledus iešanas sākums Kurzemes un Zemgales upēs gaidāms marta trešās dekādes vidū, Latgales un Vidzemes upēs – marta trešās dekādes otrajā pusē – aprīļa sākumā.

Lielākais plūdu apdraudējums pastāv Daugavā – maksimālais palu līmenis var pārsniegt vidējo ilggadējo lielumu par 1 līdz 2 metriem.

Ministrs Raimonds Vējonis norāda: “Atbildīgās institūcijas regulāri un rūpīgi seko līdzi situācijas izmaiņām un ik dienas informē par jaunākajiem datiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kam nepieciešamības gadījumā ir pienākums un iespējas operatīvi informēt iedzīvotājus. Tomēr arī paši iedzīvotāji un pašvaldību pārstāvji var sekot līdzi jaunākajai bezmaksas informācijai par faktiskajiem hidroloģiskajiem apstākļiem.”

VARAM Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!