• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 10.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2011., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības potenciālu

Vēl šajā numurā

15.03.2011., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 10.martā

IeM: Par kārtību, kādā tiks veikta samaksa komersantam par fotoradaru uzstādīšanu un izmantošanu

10.martā valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Ministru kabineta noteikumu projekts “Samaksas kārtība komersantam par pakalpojuma sniegšanu – pārkāpuma ceļu satiksmē fiksēšanu ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli”.

Projektā paredzēts noteikt kārtību, kādā nosakāmi faktiskie valsts pamatbudžeta ieņēmumi no naudas sodiem, kas uzlikti par administratīvajiem pārkāpumiem, kuri fiksēti ar komersanta tehniskajiem līdzekļiem (fotoradariem), neapturot transportlīdzekli, un kārtību, kādā komersantam tiek veikta samaksa par pakalpojuma sniegšanu.

Lai noteiktu faktiskos ieņēmumus un nodrošinātu to uzskaiti, Valsts kase šim mērķim atver atsevišķu valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontu, uz kuru persona, kurai uzlikts naudas sods par administratīvo pārkāpumu, kurš fiksēts ar komersanta fotoradaru, pārskaita naudas soda summu.

Savukārt komersants atbilstoši ar Valsts policiju noslēgtā iepirkuma līguma par pakalpojuma sniegšanu nosacījumiem katru mēnesi par pakalpojuma sniegšanu saņems samaksu (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) 35 procentu apmērā no iepriekšējā mēneša faktiskajiem ieņēmumiem.

Valsts sekretāru sanāksmē arī iesniegts Informatīvais ziņojums par plānotajiem organizatoriskajiem un tiesiskajiem pasākumiem, kas tiks veikti, lai nodrošinātu automātisko ātruma mērierīču efektīvu darbību, kā arī paredzamo ceļu satiksmes uzraudzības jomā iesaistīto personālresursu atslogošanu automātisko ātruma mērierīču darbības rezultātā.

Pieņemot zināšanai informatīvo ziņojumu, ir paredzēts, ka Valsts policijai ir jānoslēdz līgums ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), paredzot, ka CSDD veic no fotoradariem saņemtās informācijas apstrādi, protokolu–lēmumu sagatavošanu un pēc pārbaudes veikšanas Valsts policijā nosūtīšanu transportlīdzekļa turētājam (īpašniekam) ierakstītā vēstulē.

Turklāt Ekonomikas ministrijai līdz 2011.gada 1.maijam ir jāveic attiecīgi grozījumi normatīvajos aktos, kas ļautu lāzera fotoradaru apstiprināšanu, verificēšanu un citus pasākumus, kas nepieciešami, lai mērierīces atbilstu likuma “Par mērījumu vienotību” prasībām.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

 

SM: Par rīcības plānu elektronisko sakaru tīklu darbības nodrošināšanai

Satiksmes ministrija izstrādājusi noteikumu projektu, kas paredz sakaru nozares komersantiem izstrādāt rīcības plānu elektronisko sakaru tīkla nepārtrauktas darbības nodrošināšanai.

Šāds plāns nepieciešams, lai noteiktu gan preventīvos, gan problēmu novēršanas pasākumus, ja sakaru tīkla, piemēram, interneta pakalpojumu, drošība tiek apdraudēta. Tā kopija būs jānosūta jaunizveidotajai Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijai (CERT.LV), lai apdraudējuma gadījumā tā varētu operatīvāk un efektīvāk sadarboties ar komersantu. Jāatzīmē, ka līdz šim šādus plānus komersantiem nebija pienākums izstrādāt, taču IT drošības likums paredz, ka tādiem jābūt.

Tiesību akta projekts paredz arī kārtību, kādā galalietotājiem tiek īslaicīgi slēgta piekļuve elektronisko sakaru tīklam, ja kāds būtiski apdraud citu lietotāju tiesības vai informācijas sistēmu, vai elektronisko sakaru tīklu drošību. Piemēram, īslaicīgi slēgt piekļuvi varētu gadījumos, ja galalietotājs apdraud elektronisko sakaru tīkla drošību – izraisa būtiskus IT drošības incidentus, veic vai organizē uzbrukumus mājaslapām, IT sistēmām, sakaru tīkliem u.c.

Pieprasījumu slēgt piekļuvi komersantam nosūtīs IT drošības incidentu novēršanas institūcija.

 

SM: Par valsts nozīmes lidlauka statusa noteikšanu Liepājas lidostai

Liepājas lidostai paredzēts noteikt valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka statusu, kā arī lidostas teritorijas robežas. Tam ir būtiska nozīme tūrisma un uzņēmējdarbības attīstībai reģionā.

To paredz SM izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Aviosabiedrība “Liepāja”” lidlauka statusu, lidlauka teritorijas robežām un šīs teritorijas plānoto (atļauto) izmantošanu”, ko 10.martā izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem vēl lems valdība.

Liepājā ir viena no trim Latvijas reģionālajām lidostām, kas ir iekļauta Transeiropas transporta tīklā (TEN-T). Nosakot Liepājas lidlaukam valsts nozīmes statusu un veicinot tā attīstību, tiks sekmēta visa reģiona izaugsme un ātrāka sasniedzamība, tādējādi pozitīvi ietekmējot investīciju piesaisti kā Liepājas, tā visa Kurzemes reģiona uzņēmējdarbības nozarēm.

Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam paredz Liepājas, Ventspils un Daugavpils lidostas izveidot par Baltijas jūras reģiona mēroga gaisa satiksmes mezgliem, nodrošinot saikni ar citām reģiona galvaspilsētām un lielākajām pilsētām.

Tāpat valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti tehniski precizētie Ministru kabineta noteikumi “Noteikumi par valsts akciju sabiedrības “Starptautiskā lidosta “Rīga”” lidlauka statusu, lidlauka teritorijas robežām un šīs teritorijas plānoto (atļauto) izmantošanu”. Par tiem arī vēl lems valdība.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

VARAM: Par atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļauju izsniegšanu

10.martā valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Kārtība, kādā izsniedz un anulē atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas”.

Noteikumu projekts nosaka atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļauju (atļauju) izsniegšanas un anulēšanas kārtību, kā arī atļaujās izvirzāmās prasības un paraugus veidlapām par atļaujām atkritumu savākšanai, pārvadāšanai, pārkraušanai, šķirošanai vai uzglabāšanai.

Tāpat noteikumu projekts paredz noteikt biedrību, kura apvieno ne mazāk kā divas trešdaļas atkritumu apsaimniekošanas komersantu, kas veic savu darbību Latvijā. Šīs biedrības izveidota neatkarīgu ekspertu komisija izsniedz atzinumu par potenciālā komersanta tehniskajām iespējām veikt atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu vai uzglabāšanu.

Salīdzinājumā ar šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem “Atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas, pārskatīšanas un anulēšanas kārtība” noteikumu projekts paredz vienkāršot atļaujas izsniegšanas procesu un pakāpeniski nodrošināt to kā elektronisko pakalpojumu.

Pēc to pieņemšanas noteikumi būs saistoši personām, kuras vēlas saņemt atļaujas veikt atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, šķirošanu vai uzglabāšanu.

Vidēji gadā tiek izsniegtas 600 atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas. Šobrīd izdotas 1760 atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, pārkraušanas, šķirošanas vai uzglabāšanas atļaujas aptuveni 60 komersantiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!