• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par aizturēto ārzemnieku izmitināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2011., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227234

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par nepamatoti lielu pabalstu atmaksu

Vēl šajā numurā

16.03.2011., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par aizturēto ārzemnieku izmitināšanu

14.martā iekšlietu ministre Linda Mūrniece, ministres padomnieks migrācijas jautājumos Hosams Abu Meri un Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars apmeklēja Valsts robežsardzes (VRS) Rīgas pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru “Olaine”. Vizītes laikā notika iepazīšanās ar aizturēto ārzemnieku dzīves apstākļiem un pārrunātas centra nākotnes perspektīvas. Apmeklējuma laikā nolemts no 1.jūnija centru slēgt un tā iedzīvotājus pārvietot uz Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru Daugavpilī.

Līdz ar centra atvēršanu VRS Daugavpils pārvaldē Olainē centrs tiks aizvērts līdz brīdim, kad tiks atrisināts jautājums par finansējumu Olaines centra rekonstrukcijai.

Pēc iepazīšanās ar aizturēto dzīves apstākļiem ministres padomnieks migrācijas jautājumos un Arābu kultūras centra priekšsēdētājs H.A.Meri apsolīja Arābu kultūras centra palīdzību, lai nodrošinātu tulkošanas darbus Valsts robežsardzes vajadzībām. Tas ļaus VRS ietaupīt valsts budžeta līdzekļus.

Šobrīd centrā Olainē dzīvo septiņi nelegālie imigranti un deviņas personas, kuras pretendē uz patvēruma meklētāja statusu. Pārsvarā centrā uzturas robežpārkāpēji no Āfrikas un Āzijas valstīm, un centrs vienlaikus var uzņemt līdz pat 50 ārzemniekiem.

Ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!