• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par finansējumu energoefektivitātes uzlabošanai ražošanas ēkās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2011., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 15.martā

Vēl šajā numurā

17.03.2011., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: Par finansējumu energoefektivitātes uzlabošanai ražošanas ēkās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) 16.martā ir parakstīti līgumi ar vairākiem desmitiem uzņēmumu, kuriem būs pieejams finansējums investīcijām energoefektivitātes uzlabošanai ražošanas ēkās par kopējo summu vairāk nekā 8 miljoni latu.

Komersanti finansējumu saņems Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) atklāta projektu konkursa “Kompleksi risinājumi siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai ražošanas ēkās” ietvaros. Konkursa mērķis ir samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, veicot ražošanas ēku siltināšanu, veicot ieguldījumus ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās un veicot apkures sistēmas maiņu no fosilās apkures sistēmas uz atjaunojamajiem energoresursiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis ir gandarīts par uzņēmumu lielo interesi par šo projektu konkursu un to, ka valstij ir iespēja ekonomiskās krīzes laikā atbalstīt tieši ražotājus.

VARAM ir pieņēmusi lēmumus par 49 līgumiem par uzņēmumiem 18 nozarēs.

Finansējums paredzēts dažādiem kompleksiem risinājumiem, to skaitā ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem, ieguldījumiem esošajās ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās un atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanai.

Kopējais Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējums šiem projektiem ir 8 125 242,34 lati, maksimālā summa vienam saņēmējam – 500 000 latu. Pašu uzņēmumu līdzfinansējums ir 55% lielajiem komersantiem un 45% mikro, mazajiem un vidējiem komersantiem.

Par konkursa rīkošanu atbildīgā iestāde ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Projektu īstenošanas uzraudzību veic valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Vides investīciju fonds”.

Maija Pētermane, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!