• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lauku attīstības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1999., Nr. 75/78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Salaspils kodolreaktoru

Vēl šajā numurā

12.03.1999., Nr. 75/78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lauku attīstības padomes sēdi

Vakar, 11.martā, uz pirmo sēdi Ministru prezidenta Viļa Krištopana vadībā pulcējās Lauku attīstības konsultatīvā padome, kas vienojās, ka tās galvenais uzdevums būs lauku problēmu risināšana kopumā, nesaistot lauku attīstības jautājumus tikai ar trijām nozarēm (lauksaimniecību, mežsaimniecību, zivkopību), par kurām ir atbildīga Zemkopības ministrija.

Ministru prezidents savā uzrunā aicināja padomes dalībniekus savā darbībā pievērsties globālākām lietām, neieslīgstot sīkumos, bet domājot par Latvijas lauku attīstību nākotnē. Kā galvenos motīvus padomes darbam V.Krištopans minēja interešu sabalansēšanu starp ražotājiem un pārstrādātājiem, kā arī domu par reģionālu Latvijas lauku attīstību un plānošanu, ar to izprotot arī nepieciešamību pēc vēlētām otrā līmeņa pašvaldībām — apriņķiem. V.Krištopans aicināja padomi izvērtēt arī Hipotēku un zemes bankas lomu nākotnē, vērtējot to kā instrumentu, ar kuru varētu veicināt iedzīvotāju ieguldījumus valdības vērtspapīros.

Atzinīgi par šādas padomes nepieciešamību izteicās arī zemkopības ministrs Pēteris Salkazanovs, tādējādi noraidot viedokļus par šīs padomes funkciju dublēšanos ar nozaru attīstības padomēm pie Zemkopības ministrijas. P.Salkazanovs pauda uzskatu, ka šī padome varēs darboties daudz plašākā spektrā, aptverot arī daudzas citas lauku problēmas, tai skaitā nodarbinātības jautājumu.

No jautājumiem, kuri būtu jārisina nākamajās padomes sēdēs, Lauku attīstības konsultatīvās padomes priekšsēdētājs, Hipotēku un zemes bankas prezidents Inesis Feiferis minēja šādas: valsts institūciju un lauku pašpārvaldes institūciju savstarpējās sadarbības koordinācija, lauku pašpārvaldes veidošanai nepieciešamie priekšnosacījumi, Brīvās tirdzniecības līguma realizācija, Eiropas Savienības lauksaimniecības politika un Latvijas nacionālās intereses, Latvijas dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā un tās nozīme, Lauksaimniecības likuma izpildes gaita, lauksaimniecības programmu apspriešana pirms to apstiprināšanas, Saeimas apstiprinātās Lauku attīstības programmas īstenošanas apspriešana, mazo un vidējo uzņēmumu darbības attīstība laukos saistībā ar Pasaules bankas finansētā lauku attīstības projekta realizāciju, nodarbinātība laukos u.c.

Padome vienojās pulcēties katra mēneša otrajā ceturtdienā pulksten 15 Ministru kabinetā un arī turpmāk savu darbību piesaistīt valdības vadītāja pārraudzībai, par ko vienojās V.Krištopans un P.Salkazanovs.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!