• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ANO Drošības padomes pieņemto rezolūciju par Lībiju

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Lietuvā

Piektdien, 18.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta rīkoto ikgadējo konferenci Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Konferences laikā V.Dombrovskim tika pasniegta pirmā Baltijas korporatīvās pārvaldības balva. Attēlā (no kreisās): Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta prezidents Kristians Kāss Mortensens, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus Foto: Valsts kanceleja

18.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, kur tikās ar Lietuvas premjerministru Andrju Kubiļu un piedalījās Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta (Baltic Corporate Governance Institute) rīkotajā konferencē.

Tikšanās laikā Lietuvas valdības ēkā A.Kubiļus un V.Dombrovskis pārrunāja politisko un ekonomisko situāciju abās valstīs, eirozonas konkurētspējas paktu, kas būs 24.–25.marta Eiropadomes darba kārtībā, kā arī Japānas notikumu ietekmi uz atomelektrostaciju projektiem Baltijas reģionā. Ministru prezidents V.Dombrovskis apliecināja Latvijas valdības nemainīgo atbalstu Visaginas atomelektrostacijas projektam, reizē atzīstot: "Japānas notikumu rezultātā jānodrošina visiem reģiona projektiem visaugstākie drošības standarti."

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta rīkotajā konferencē V.Dombrovskim tika pasniegta Baltijas korporatīvās pārvaldības balva saistībā ar iesākto darbu valsts aktīvu labas pārvaldības principu ieviešanā. 2010.gadā Latvijā pirmo reizi tika publiskota pilnīga un precīza informācija par valstij piederošajiem aktīviem, tādējādi liekot pamatus pārdomātai politikai un atbildīgas pārraudzības īstenošanai.

Konferences dalībniekus videouzrunā sveica arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone. Viņa sacīja: "Man ir liels prieks uzrunāt Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta ikgadējās konferences dalībniekus. Es atbalstu jūsu centienus, Lietuvas premjerministr Kubiļus kungs un Latvijas premjerministr Dombrovska kungs, lai reformētu valsts uzņēmumus un veidotu dinamisku 21.gadsimta ekonomiku.

Pēdējos 20 gados Baltijas reģionā ir notikušas ievērojamas pārmaiņas. Jūs esat apņēmušies nodrošināt ekonomikas stabilitāti un paplašināt ekonomiskās iespējas, lai mainītu jūsu sabiedrību un valstis.

Es esmu pārliecināta, ka caurskatāmai korporatīvai pārvaldībai ir liela nozīme finanšu tirgus stabilizēšanā un ilgtspējīgas ekonomikas nodrošināšanā. Tā palīdz novērst korupciju, piesaistīt uzņēmumus un investīcijas, kas nepieciešamas ekonomikas izaugsmei. Jūsu darbs valsts uzņēmumu reformēšanā ir vēstījums ne tikai reģionam, bet arī visai pasaulei par caurskatāmības un atbildības lielo nozīmi.

Turpinot ekonomikas stabilizāciju un paplašinot iespējas, atcerieties, ka Amerikas Savienotās Valstis ir kopā ar jums."

Vizītes laikā Lietuvā V.Dombrovskis tikās arī ar Latvijas Tirdzniecības palātas Lietuvā valdes priekšsēdētāju Gundaru Andžānu. Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas uzņēmumu darbības attīstību Lietuvas tirgū.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!