• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par Eiropas Savienības fondu uzraudzības komisijas sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par ES līdzfinansējumu programmai "Skolas auglis"

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par Eiropas Savienības fondu uzraudzības komisijas sanāksmi

17.martā Veselības ministrijā notika kārtējā Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) un Eiropas sociālā fonda (ESF) uzraudzības komisijas sanāksme.

Veselības ministrijas speciālisti komisijas locekļiem prezentēja pašreizējo situāciju, norādot uz jau pabeigtajiem projektiem, kā arī vērtēšanai tika nodota informācija par projektu realizāciju 2011. un 2012.gadā.

Par ERAF līdzekļiem 2010.gada oktobrī tika izsludināts atklāts projektu konkurss ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras, iekārtojuma un aprīkojuma uzlabošanai. Izvērtējot 230 iesniegtos projektus, tika apstiprināti 214 projekti par 444 prakses vietām. Kopējais plānotais finansējums projektam ir 3,67 miljoni latu. Šobrīd tiek sākts līgumu slēgšanas process.

Slimnīcu darbības uzlabošanā 2010.gadā par 3,7 miljoniem latu tika pabeigta Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas vecās ēkas rekonstrukcija un jaunās ēkas būvniecība, kā arī Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas iekšējās un ārējās ēkas rekonstrukcijas darbi par 3,5 miljoniem latu un rekonstrukcija slimnīcā "Ģintermuiža" par 2,8 miljoniem latu. 2010.gada nogalē darbu sāka arī trīs renovētas nodaļas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī: Ginekoloģijas nodaļa, Acu slimību un ausu, kakla, deguna slimību nodaļa un Dezinfekcijas un sterilizācijas nodaļa, kuru renovācijā tika ieguldīti 523 tūkstoši latu, bet Olaines veselības aprūpes centra energoefektivitātes uzlabošanai un centra pielāgošanai personām ar funkcionāliem traucējumiem tika ieguldīti 85 tūkstoši latu.

Eiropas Sociālā fonda ietvaros līdz 2010.gada beigām tika apmācītas 18 417 personas. No tām 62% ir ieguvušas profesionālās zināšanas un prasmes, 31% – vispārējās zināšanas un prasmes, bet 3% ir atjaunojušas profesionālo darbību. 2011.gada februārī apmācīto personu skaits ir ievērojami pieaudzis un sasniedz 21 193 speciālistus. No visiem speciālistiem, kas izteikuši vēlmi mācīties, visvairāk izglītojušās māsas – 47%, ārsti – 27% un ārsta palīgi – 10%.

 

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!