• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ANO Drošības padomes pieņemto rezolūciju par Lībiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Baltkrievijas ērtu pierobežu sadarbību

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ANO Drošības padomes pieņemto rezolūciju par Lībiju

Latvija ir gandarīta, ka 17.martā ANO Drošības padome (DP) ar balsu vairākumu (10 par, neviena pret, 5 atturoties) ir pieņēmusi lēmumu, kam jānodrošina vardarbības pārtraukšana un Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzība pret Kadāfi režīma uzbrukumiem. Saskaņā ar 17.martā ANO DP apstiprināto rezolūciju Nr.1973 ir izveidota plaša Eiropas, Ziemeļamerikas un Arābu līgas valstu koalīcija. Koalīcija ir pieņēmusi lēmumu rīkoties, lai pārtrauktu pret civiliedzīvotājiem vērstos bruņotos uzbrukumus Lībijā.

Latvija atbalsta starptautiskās sabiedrības prasību, ka Kadāfi režīmam ir nekavējoties jāpārtrauc vardarbība pret Lībijas tautu. Latvijas Ārlietu ministrija uzskata, ka Lībijas valdošajam režīmam ir jārespektē ANO DO rezolūcija, starptautiskās sabiedrības, tai skaitā savu kaimiņvalstu, aicinājums nolikt ieročus un jāpilda sava līdera publiski izskanējušais solījums nekavējoties pārtraukt uguni.

ANO DP rezolūcijas ieviešanu nodrošinās plaša starptautiskās sabiedrības koalīcija, ieskaitot reģiona valstis. Latvija šajā procesā piedalīsies kā atbildīga ANO un NATO dalībvalsts.

"Tas ir lēmums, kas tapis sarežģītā sarunu procesā. Tas ir piesardzības un aktīvas solidaritātes kompromiss. Tā ir iespēja novērst Kadāfi pretinieku iznīcināšanu," uzsvēra ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, komentējot ANO DP lēmumu.

"Latvija atbalsta koalīcijas mērķus par vienotu un apņēmīgu rīcību, kas apturētu Muammara Kadāfi režīmam lojālās Lībijas armijas vardarbību pret savu tautu," norāda ārlietu ministrs. "Latvija izvērtēs savu iespēju iesaistīties ANO Drošības padomes prasību īstenošanā atbilstoši NATO un partnervalstu nepieciešamībai, kā arī Latvijas iespējām."

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!