• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES attīstības sadarbības komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrs: Atklājot Latvijas studentu apvienības 16.kongresu

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES attīstības sadarbības komisāru

18.martā notika ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska tikšanās ar ES attīstības sadarbības komisāru Andri Piebalgu.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas attīstības sadarbības politikas aktualitātes, tajā skaitā attīstības sadarbības finansējuma jautājums. Puses pārrunāja iespējas atjaunot finansējumu divpusējai attīstības sadarbībai, tādējādi dodot iespēju Latvijas ekspertiem un NVO iesaistīties projektu īstenošanā Latvijas prioritārajās partnervalstīs. Sarunas laikā komisārs arī pauda atbalstu Ārlietu ministrijas izstrādātajām attīstības politikas pamatnostādnēm līdz 2015.gadam, uzsverot nepieciešamību tās apstiprināti valdībā neatkarīgi no pašreiz ierobežotajiem divpusējās attīstības sadarbības līdzekļiem.

Ministrs uzsvēra, ka, neskatoties uz pašreiz galēji ierobežoto divpusējo attīstības sadarbības budžetu, Latvija tomēr sniedz būtisku ieguldījumu globālajā attīstības politikā caur daudzpusējiem kanāliem. 2011.gadā Latvija sāk iemaksu veikšanu Eiropas Attīstības fondā, šogad atvēlot šim mērķim gandrīz 1,5 miljonus latu.

Īpaši ņemot vērā, ka Latvija kā mazs donors nevar iesaistīties divpusējās palīdzības sniegšanā visos pasaules reģionos, ministrs pauda atbalstu komisāra A.Piebalga iesāktajam darbam pie ES attīstības politikas efektivitātes un ietekmes palielināšanas, lai uzlabotu ES atbalstu jaunattīstības valstu centieniem paātrināt progresu starptautisko attīstības mērķu sasniegšanā.

Ģ.V.Kristovskis arī atzīmēja jauno ES dalībvalstu pārejas reformu pieredzes lomu un to specifisko pievienoto vērtību kopējā ES attīstības politikā.

Ministrs pateicās komisāram par atbalstu un gatavību iesaistīties 20.maijā Ārlietu ministrijā plānotajā starptautiskajā diskusiju forumā "Āfrikas platforma". Diskusiju foruma mērķis ir aizsākt pasākumu kopumu, lai veicinātu Latvijas uzņēmēju iespējas iesaistīties Āfrikas tirgos, kā arī to iespējas apgūt Āfrikai paredzētos Eiropas Komisijas attīstības sadarbības finanšu instrumentus. Pasākuma nozīmi arī izceļ fakts, ka notikumi Āfrikā pašlaik ir īpaši aktuāli starptautiskās politikas darba kārtībā.

Ministrs pārrunāja ar komisāru A.Piebalgu Baltkrievijas jautājumu gaidāmās ES Ārējo attiecību padomes kontekstā.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!