• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Par māsu un ārstu palīgu lomu veselības aprūpē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Mālpils novada vadību un iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Par māsu un ārstu palīgu lomu veselības aprūpē

"Māsu un ārstu palīgu ciešāka iesaistīšana veselības aprūpes procesa nodrošināšanā nākotnē tikai pieaugs, tādēļ kopīgi ar profesionālajām organizācijām jādiskutē par šo ārstniecības personu kompetenču pārskatīšanu un nepieciešamajiem pasākumiem, lai uzlabotu veselības aprūpes pieejamību. Tāpat ilgākā perspektīvā jātuvina māsu un ārstu palīgu apmācības programmas, pielāgojot tās mūsdienu prasībām darba tirgū," pēc tikšanās ar medicīnas māsu un ārstu palīgu profesionālo organizāciju pārstāvjiem norādīja veselības ministrs Juris Bārzdiņš.

Tikšanās laikā tika diskutēts par iespējām un nepieciešamību pacientu aprūpē vairāk izmantot tieši māsu un ārstu palīgu darbu. Īpaši būtiski tas būtu pacientu izglītošanas jautājumos – skaidrojot profilakses un veselības veicināšanas nozīmību, kā sadzīvot ar slimību hroniskajiem slimniekiem, par turpmākās ārstēšanās organizēšanu pēc izrakstīšanās no slimnīcas u.tml. Šāda prakse nodrošinātu, ka ārstam atliktu vairāk laika pamatfunkciju veikšanai, vienlaikus pacienti būtu saņēmuši visu sev nepieciešamo informāciju.

Veselības ministrs J.Bārzdiņš uzsvēra, ka māsu un ārstu palīgu skaits uz vienu iedzīvotāju Latvijā ir mazāks nekā vidēji citās Eiropas Savienības valstīs. Taču šo profesiju funkciju un lomas paplašināšana veselības aprūpē atklātu arī jaunu perspektīvu tiem jauniešiem, kas tās apgūst vai nākotnē to plāno darīt.

Tikšanās noslēgumā tika panākta vienošanās, ka māsu profesionālo organizāciju pārstāvji tiks iesaistīti darba grupā, kas izstrādā priekšlikumus stacionāro ārstniecības iestāžu darba kvalitātes vērtēšanas kritērijiem.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!