• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Ropažu novada vadību un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2011., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.03.2011., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Ropažu novada vadību un iedzīvotājiem

17.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere viesojās Ropažu pilsētā, kur tikās ar novada domes vadību, deputātiem un vairāku struktūrvienību vadītājiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāti novada aktuālie jautājumi, tajā skaitā nodokļu sadalījums. Pašvaldības pārstāvji ierosināja dot iespēju pašvaldībām pašām iekasēt uzņēmumu ienākuma nodokli, tādējādi radot iespējas piemērot noteiktas atlaides un aktīvāk piesaistīt uzņēmējus savam novadam. Runājot par izglītības tēmu, ropažnieki pauda satraukumu par vidējās izglītības reputācijas kritumu.

Domes vadība un deputāti interesējās par Valsts prezidenta iesniegtajiem Satversmes grozījumiem. Tikšanās laikā V.Zatlers skaidroja, kāds ir šo grozījumu sabiedriskais labums un kā tie mazinās plaisu starp sabiedrību un varu.

Novada pārstāvji arī aktualizēja jautājumu par patvēruma meklētājiem un izmitināšanas centru "Mucenieki", kas atrodas Ropažu novadā, norādot, ka patvēruma meklētāju piesaiste konkrētam novadam uzliek papildu slodzi Ropažiem, bet lielāka atbildība būtu jāuzņemas valstij. Runājot par nepilngadīgajiem patvēruma meklētājiem, novada vadība aktualizēja jautājumu par grūtībām ar aizbildņu atrašanu.

Valsts pirmā amatpersona tikās ar Ropažu novada iedzīvotājiem un skolēniem. Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās par sirsnīgo sagaidīšanu un muzikālo priekšnesumu. Iedzīvotāji jautāja par vēstures kā atsevišķu mācību priekšmeta mācīšanu skolās un vēlējās uzzināt Valsts prezidenta vērtējumu par izglītības iegūšanas iespējām jauniešiem un viņu aizplūšanu uz ārzemēm. Savukārt skolēni pauda bažas par budžeta vietu samazinājumu augstskolās. Tikšanās laikā iedzīvotāji interesējās arī par vizīti Krievijā un tās rezultātiem.

Tāpat V.Zatlers apmeklēja patvēruma meklētāju izmetināšanas centru "Mucenieki", kur tika iepazīstināts ar centra darbību.

Valsts prezidenta vizīte Ropažu novadā noslēdzās ar tikšanos ar uzņēmējiem un zemniekiem. Galvenais diskusijas jautājums bija Eiropas Savienības fondu potenciāli plaša izmantošana un ar to apgūšanu saistītie problēmjautājumi, tajā skaitā līdzfinansējuma saņemšanas grūtības no bankām. Uzņēmēji izrādīja savu neapmierinātību saistībā ar ierobežoto pašvaldību un uzņēmēju privātās un publiskās partnerības projektu veidošanas iespēju.

Tikšanās laikā tika diskutēts par pašvaldību darbību jau gatavu infrastruktūras vietu veidošanā, lai veicinātu biznesa piesaisti. Savukārt pašvaldības pārstāvji informēja par pašreizējiem projektiem, pie kuriem viņi šajā jomā strādā. Tikšanās dalībnieki runāja par nodokļu struktūru un nepieciešamību nodrošināt nodokļu prognozējamību biznesa plānošanai un attīstībai.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!