• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brazīlijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2011., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba grupu Atjaunojamās enerģijas likumprojekta uzlabošanai

Vēl šajā numurā

24.03.2011., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brazīlijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 21.martā tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antoninu Menu Gonsalvešu, kurš Saeimā bija ieradies atvadu vizītē. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, parlamentārie kontakti, kā arī bezvīzu režīma ieviešana starp Eiropas Savienību un Brazīliju.

Runājot par plānoto bezvīzu režīma ieviešanu, Saeimas priekšsēdētāja aicināja Brazīlijas parlamentu pēc iespējas ātrāk ratificēt nolīgumu par vīzu režīma atcelšanu starp Eiropas Savienību un Brazīliju. Iespēja Latvijas tūristiem un uzņēmējiem Brazīlijā iebraukt bez vīzām veicinātu abu valstu tūrisma un ekonomiskos sakarus, atzina S.Āboltiņa.

Puses bija vienisprātis, ka būtisku ieguldījumu Latvijas un Brazīlijas attiecībās varētu sniegt vēstniecību atvēršana abu valstu galvaspilsētās. Ņemot vērā Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu starp abām pārējām Baltijas valstīm, tieši Rīga būtu piemērotākā vieta Brazīlijas vēstniecības izveidei reģionā, uzsvēra S.Āboltiņa.

Sarunas gaitā apspriesti arī abu valstu parlamentārie kontakti. S.Āboltiņa darīja zināmu, ka Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Brazīlijas parlamentu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Brazīlijas attiecību veidošanā. "Neskatoties uz lielo attālumu, kas šķir Latviju un Brazīliju, jūsu darbs šo četrarpus gadu laikā bija lielisks apliecinājums tam, ka starp mūsu valstīm iespējams veidot aktīvas un ciešas attiecības. Kā apliecinājums jūsu lielajam ieguldījumam, ir jums piešķirtais Triju Zvaigžņu ordenis," teica S.Āboltiņa. Atvadoties Saeimas priekšsēdētāja pateicībā par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā uzdāvināja vēstniekam medaļu ar Saeimas nama attēlu.

Ar Brazīlijas vēstnieku tikās arī deputāti no Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Brazīlijas parlamentu. Sadarbības grupā darbojas 13 deputāti, un tās priekšsēdētājs ir Juris Silovs.

A.M.Gonsalvešs vēstnieka pienākumus Latvijā pildīja kopš 2006.gada 5.decembra un pastāvīgi rezidēja Stokholmā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!