• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Atklājot rekonstruēto muitas punktu Grebņevā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2011., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrs: Par autoceļu būvniecību, uzturēšanu un kvalitāti

Vēl šajā numurā

25.03.2011., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Atklājot rekonstruēto muitas punktu Grebņevā

24.martā finanšu ministrs Andris Vilks atklāja modernizēto Grebeņevas muitas kontroles punktu. Muitas kontroles punktā ir izbūvētas jaunas telpas Latvijā iebraucošo transportlīdzekļu kontrolei, kā arī pasažieru un to bagāžas muitas pārbaudīšanai. Tapāt modernizētas vairākas citas ēkas un veikti ievērojami ieguldījumi muitas kontroles punkta infrastruktūras un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā.

"Kopš pagājušā gada pavasara ir paveikts nozīmīgs darbs, modernizējot vienu no lielākajiem un noslogotākajiem muitas kontroles punktiem uz Latvijas austrumu robežas. Latvijas muita aizsargā ne tikai mūsu valsts iekšējo tirgu, bet gan visu Eiropas Savienības iekšējo tirgu. Lai to darītu efektīvi, ir nepieciešama atbilstoša kontroles infrastruktūra, un es esmu gandarīts, ka tieši kontroles veikšanai nepieciešamo ēku būvniecība un tehniskā aprīkojuma modernizācija bija šīs rekonstrukcijas mērķis un rezultāts," uzsvēra finanšu ministrs.

Pasākumā ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pasniedza ASV valdības dāvinājumu – tehnisko līdzekļu komplektus kontrabandas preču atklāšanai un muitas kontroles pasākumu veikšanai.

Kontrabandas identifikācijas komplektos ietilpst ierīces, kas ļauj noteikt blīvuma atšķirību starp kontrabandas priekšmetu un tilpni, kurā tas noslēpts, dažāda veida fibroskopi, kas ļaus veikt muitas kontroli tumšās un grūti pieejamās vietās, piemēram, transportlīdzekļa riteņos, durvīs vai paneļos, un citi speciālie tehniskie līdzekļi, kas tiks izmantoti padziļinātai muitas kontroles veikšanai un nelegāli pārvietotu preču identificēšanai.

Jāatzīmē, ka ASV jau gandrīz desmit gadus sniedz atbalstu robežu drošības nostiprināšanā VID muitas struktūrvienībām un citām tiesībsargājošajām iestādēm Latvijā, gan nododot to rīcībā kontroles pasākumu īstenošanai nepieciešamu vērtīgu tehnisko aprīkojumu, gan nodrošinot ekspertu mācības.

Ministrs apliecināja, ka atzinīgi vērtē VID līdzšinējo veikumu kontrabandas novēršanā, un pateicās gan dienesta vadībai, gan visiem muitas kontroles punktos strādājošajiem muitniekiem, kuri atbildīgi pildījuši savu ikdienas darbu.

"Patlaban nedrīkst apstāties pie jau sasniegtiem rezultātiem kontrabandas apkarošanā un cīņā ar ēnu ekonomiku. Šim darbam ir jābūt mērķtiecīgam un sistemātiskam, sadarbojoties visiem dienestiem," mudināja A.Vilks.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!