• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par Eiropas Sociālā fonda projektu īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.03.2011., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par valsts amatpersonas deklarāciju iesniegšanu

Vēl šajā numurā

29.03.2011., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par Eiropas Sociālā fonda projektu īstenošanu

Nodarbinātības valsts aģentūra kā Eiropas Savienības fondu vadībā iesaistītā sadarbības iestāde (Sadarbības iestāde) ir noslēgusi līgumus ar 38 projektu īstenotājiem, kas ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus savos reģionos. Projektu ietvaros iecerēts veidot jaunus dienas centrus un mobilās brigādes, attīstīt asistentu un aprūpes mājās pakalpojumus, izstrādāt un īstenot sociālās rehabilitācijas programmas un veikt citas aktivitātes.

Plānotos pakalpojumus saņems sociāli neaizsargātākās iedzīvotāju grupas – personas ar funkcionāliem traucējumiem, ģimenes ar bērniem, bērni bāreņi, no vardarbības cietušas personas, pirmspensijas un pensijas vecuma iedzīvotāji, no ieslodzījuma vietām atbrīvotas personas u.c.

Lielākā daļa atbalstīto projektu (18) tiks īstenoti Rīgas plānošanas reģionā – Rīgā, Jūrmalā, Lielvārdes un Siguldas novadā, Ikšķilē, Salaspilī un Salas pagastā. Astoņos projektos plānota sociālo pakalpojumu attīstība Kurzemes plānošanas reģionā, piecos projektos – Latgales reģionā. Vidzemnieku sociālai rehabilitācijai un sociālai aprūpei apstiprināti četri projekti. Savukārt Zemgales plānošanas reģiona teritorijā lielākie ieguvēji būs Dobeles novada, Jēkabpils pilsētas un Skrīveru novada sociālās atstumtības riskam pakļautie iedzīvotāji.

Aktivitātes “Sociālās rehabilitācijas un institūcijām alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstība reģionos” otrās kārtas (Aktivitāte) pirmajā uzsaukumā ESF atbalsts piešķirts 38 projektiem par kopējo summu 3,5 miljoni latu. Projektu īstenotājiem sociālo pakalpojumu attīstīšanā nav jāiegulda līdzfinansējums, jo projekta īstenošanas izmaksas 100% apmērā nodrošina ESF atbalsts.

2011.gada otrajā ceturksnī Sadarbības iestāde plāno Aktivitātes otrā uzsaukuma izsludināšanu.

Vidzemes plānošanas reģions

Nodarbinātības valsts aģentūra ir noslēgusi līgumus ar četriem projektu īstenotājiem, kas ar ESF atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus Vidzemes plānošanas reģionā.

Cēsu novada sociālais dienests veidos Invalīdu habilitācijas dienas centru personām ar smagiem funkcionāliem traucējumiem, savukārt SIA “Pirmais patronāžas serviss” Vidzemē plāno izstrādāt un ieviest starpnovadu prioritāro sociālo pakalpojumu sistēmu, kā arī nodrošināt trīs sociālo pakalpojumu – aprūpe mājās, mobilās aprūpes vienība un asistents pavadonis – sniegšanu. Rūpes par savu novadu sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem izrādījušas arī Kocēnu un Apes novada domes. Kocēnu novada iedzīvotājiem tiks izstrādātas vairākas motivācijas programmas, sniegti psihologa pakalpojumi, izveidots krīzes dzīvoklis krīzes situācijā nonākušām personām, bet Apes novadā plānots veidot dažādu veidu atbalsta un motivācijas grupas sociālā riska ģimenēm.

Vidzemes plānošanas reģionā atbalstītie projekti tiks īstenoti par vairāk nekā 300 tūkstošiem latu.

Zemgales plānošanas reģions

Nodarbinātības valsts aģentūra ir noslēgusi līgumus ar trim projektu īstenotājiem, kas ar ESF atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus Zemgales plānošanas reģionā.

Zemgales plānošanas reģiona teritorijā lielākie ieguvēji būs Dobeles novada, Jēkabpils pilsētas un Skrīveru novada sociālās atstumtības riskam pakļautie iedzīvotāji. Jēkabpilī darbu sāks dienas centrs, personas ar funkcionāliem traucējumiem saņems asistenta pakalpojumu, kā arī tiks izveidots higiēnas centrs pašaprūpes iemaņu attīstīšanai. Dobeles novadā plānots paplašināt novada ģimeņu atbalsta centru un pilnveidot tā sniegtos pakalpojumus – organizēt apmācību nodarbības ģimenēm un mazgadīgajām māmiņām, centram piesaistīt sociālo darbinieku. Savukārt Skrīveru novadā projekta īstenošana tiks sākta 2012.gadā, kad visplašākajām sociāli atstumtajām iedzīvotāju grupām paredzēts izstrādāt un ieviest 14 sociālās rehabilitācijas, motivācijas un sociālās aprūpes programmas.

Zemgales plānošanas reģionā atbalstītie projekti tiks īstenoti par vairāk nekā 260 tūkstošiem latu.

Latgales plānošanas reģions

Nodarbinātības valsts aģentūra ir noslēgusi līgumus ar pieciem projektu īstenotājiem, kas ar ESF atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus Latgales plānošanas reģionā.

Preiļu novada sociālais dienests pilnveidos novada krīzes centra sniegtos pakalpojumus, kā arī izstrādās un īstenos motivācijas un dzīves pamatprasmju apguves un pilnveides programmas. Aglonas novada dome iecerējusi izveidot bērnu sociālā atbalsta centru “Somerseta” un pilnveidot pakalpojumu “aprūpe mājās”. Līvānu slimnīca plāno attīstīt jaunus un pilnveidot esošos sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes pakalpojumus dažāda vecuma personām ar funkcionāliem traucējumiem. Vairāki projektu īstenotāji savām aktivitātēm kā mērķgrupu izvēlējušies ģimenes – Krāslavas novada dome izstrādās un īstenos sociālās rehabilitācijas programmu krīzē nonākušām ģimenēm, savukārt biedrība kristīgai paaudžu kopībai “Tilts” īpašu uzmanību vērsīs uz nepilnajām ģimenēm Latgales reģionā.

Latgales plānošanas reģionā atbalstītie projekti tiks īstenoti par nepilniem 500 tūkstošiem latu.

Kurzemes plānošanas reģions

Nodarbinātības valsts aģentūra ir noslēgusi līgumus ar astoņiem projektu īstenotājiem, kas ar ESF atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus Kurzemes plānošanas reģionā.

Liepājas pilsētas sociālais dienests plāno ieviest jaunu sociālo pakalpojumu – asistenti personām ar invaliditāti. Saldus novadā iecerēts izveidot četrus jaunus dienas centrus: Saldus pilsētā, kā arī Saldus, Jaunlutriņu un Lutriņu pagastā. Savukārt Kuldīgas novadā tiks īstenoti divi projekti – sociālā rehabilitācija novada iedzīvotājiem ar garīga rakstura traucējumiem un kompleksi resocializācijas pakalpojumi no ieslodzījuma vietām atbrīvotām personām un novada iedzīvotājiem, kas nonākuši psihoaktīvo vielu atkarībā. Talsu novada Krīžu centrs krīzes situācijās nonākušām personām piedāvās konsultācijas, izmitināšanas pakalpojumu un atbalsta personas palīdzību pēckrīzes periodā. Valsts sociālās aprūpes centrs “Kurzeme” savās sešās filiālēs paralēli esošo sociālo pakalpojumu pilnveidošanai plāno uzsākt arī jaunu “atelpas brīža pakalpojumu ģimenēm, kuru aprūpē ir personas ar garīga rakstura traucējumiem”. Divi projekti tiks īstenoti Ventspils pilsētā. Viens no tiem būs vērsts uz ģimenēm, kurās netiek pietiekami nodrošināta bērna attīstība un audzināšana, otra projekta īstenotāji īpašu uzmanību pievērsīs Ventspils vakara vidusskolas audzēkņu sociālajai rehabilitācijai.

Kurzemes plānošanas reģionā atbalstītie projekti tiks īstenoti par vairāk nekā 720 tūkstošiem latu.

Rīgas plānošanas reģions

Nodarbinātības valsts aģentūra ir noslēgusi līgumus ar 18 projektu īstenotājiem, kas ar ESF atbalstu attīstīs sociālos pakalpojumus Rīgas plānošanas reģionā.

Lielāko daļu no Rīgas plānošanas reģionā atbalstītajiem projektiem (11) iecerēts īstenot Rīgā un Jūrmalā. Pa diviem projektiem tiks īstenoti Lielvārdes un Siguldas novadā, pa vienam – Ikšķilē, Salaspilī un Salas pagastā. Rīgas pilsētā īstenojamie projekti galvenokārt ir vērsti uz bērnu un ģimeņu sociālo rehabilitāciju un aprūpi – bērniem un jauniešiem ar uzvedības traucējumiem, ģimenēm ar bērniem ar kustību un attīstības traucējumiem, ģimenēm, kurās netiek pietiekami nodrošināta bērna attīstība un audzināšana u.c. Īpašu sociālās rehabilitācijas programmu iecerēts izstrādāt un īstenot Bērnu slimnīcas vecāku mājas iemītniekiem. Jūrmalā tiks veidoti dienas centri bērniem un pieaugušajiem ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī romu tautības iedzīvotājiem, darbu sāks Jauno māmiņu māja. Plānots ieviest pavadoņa pakalpojumu personām ar funkcionāliem traucējumiem un pensijas, pirmspensijas vecuma iedzīvotājiem. Siguldas novadā tiks sākts jauns pakalpojums – aprūpe mājās, savukārt Ikšķiles novada dienas centrā iecerēts veidot mobilo brigādi. Divu Rīgas plānošanas reģionā atbalstīto projektu aktivitātes ietvers no ieslodzījuma vietām atbrīvotu personu sociālo rehabilitāciju.

Rīgas plānošanas reģionā atbalstītie projekti tiks īstenoti par aptuveni 1,7 miljoniem latu.

Nodarbinātības valsts aģentūras
Eiropas Sociālā fonda departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!