• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par inovatīvāko reģionālās politikas projektu konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2011., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par plānu palielināt mobilitāti un samazināt emisijas

Vēl šajā numurā

30.03.2011., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par inovatīvāko reģionālās politikas projektu konkursu

Eiropas Komisijas ikgadējās godalgas “RegioStars” piešķir visinovatīvākajiem projektiem, kuri atbalstīti ar Eiropas reģionālās politikas pasākumiem. Rit 2011.gada konkursa noslēguma posmi – no 18 dalībvalstu 66 iesniegtajiem projektiem patlaban ir atlasīts 31 projekts. Uzvarētājus paziņos ceremonijā 23.jūnijā Briselē, kurā piedalīsies reģionālās politikas komisārs Johanness Hāns un konkursa “RegioStars” žūrijas priekšsēdētāja Anna Metlere, kura ir Briselē esošās ideju laboratorijas Lisabonas padomes izpilddirektore. Atlasītie projekti aptver dažādas ģeogrāfiskas teritorijas, no Azoru salām Portugālē līdz Lejasaustrijas reģionam, un tie skar dažādu veidu starpreģionālu un pārrobežu sadarbību, kurā iesaistījušās līdz pat sešām Eiropas valstīm, tostarp Norvēģija un Faro salas.

Reģionālās politikas komisārs J.Hāns norāda: “Šie finālisti pierāda, ka pastāv sinerģija starp dažādām ES programmām, un parāda, kā reģionālā politika atbalsta inovāciju un ilgtspējīgu attīstību dažādos reģionālos kontekstos. Šie ir paraugprojekti no pilsētām, jūras reģioniem, attālākiem reģioniem, kā arī no dažādiem pārrobežu reģioniem un valstīm. Turklāt projektu dažādība liecina, ka daudzi reģioni jau domā saistībā ar stratēģiju “Eiropa 2020”, gatavojoties gudram un energoefektīvam ieguldījumam, kura īstenošanai reģionālā politika ir nozīmīgs instruments.”

2011.gada konkursa “RegioStars” tematiskās kategorijas tika izvēlētas, galveno uzmanību pievēršot to projektu noteikšanai un atzīšanai, kuri ir saistīti ar kohēzijas politikas prioritātēm, ņemot vērā dalībvalstu pieņemto stratēģiju “Eiropas 2020”.

Finālisti nominēti pieciem apbalvojumiem trijās kategorijās.

• Ekonomikas konkurētspēja:

– Tīklu un kopu iniciatīvas, kas atbalsta reģionālo izaugsmi un mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) piekļuvi globālajiem tirgiem;

– Ekonomikas pārmaiņu paredzēšana.

• Ekonomika ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni:

– Ilgspējīgas enerģijas veicināšana pilsētās (kategorija “CityStar”);

– Integrēti projekti tīram pilsētas transportam (kategorija “CityStar”).

• Informācija un saziņa:

– Līdzfinansēta projekta reklāmfoto.

Par pēdējo kategoriju var nobalsot tiešsaistē līdz 16.aprīlim.

Projekti ir piemērs tiem panākumiem, kas ar ES ieguldījumu gūti visas Eiropas labā, tas ir, vēža izpētes centrs, kas balstās uz publisku un privātu partnerību; kopas, kas saista universitātes, reģionālās iestādes un vietējos uzņēmumus; centrs, kurā jaunieši var izmēģināt dažādas profesijas; pilsēta ar teātriem, kuri samazina oglekļa emisijas; un reģions, kurā izmanto jauna tipa “ūdeņraža autobusu”; pētniecības projekti par komerciāliem lidojumiem kosmosā, biotehnoloģijām, farmācijas izstrādājumiem; ilgspējīgas ēku atjaunošanas metodes.

Uzvarētāju balva ir kristāla trofeja, kurā attēlota zvaigzne, kā arī projekta video, ko reģions un projekta īpašnieki var izmantot, lai popularizētu savu projektu.

Ieinteresētie Eiropas reģioni var pieteikties 2012.gada “RegionStars” konkursam. Uzaicinājums kandidātiem pieteikties jau ir publicēts, un tā termiņš ir 2011.gada 15.jūlijs.

ES kohēzijas politikai atvēlēta vairāk nekā trešdaļa no ES budžeta: 2007.–2013.gadā tiek ieguldīti 347 miljardi eiro aptuveni divos miljonos līdzfinansēto projektu reģionos un dalībvalstīs visā Eiropā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!