• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latviju kā pilntiesīgu NATO dalībvalsti jau septiņus gadus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2011., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227948

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par bērnu aptaukošanās problēmu

Vēl šajā numurā

30.03.2011., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latviju kā pilntiesīgu NATO dalībvalsti jau septiņus gadus

29.martā apritēja septiņi gadi kopš Latvijas iestāšanās NATO. Kļūstot par alianses dalībvalsti, Latvija īstenoja vienu no 1995.gadā nospraustajiem ārpolitikas mērķiem un ievērojami uzlaboja drošības situāciju valstī.

“29.marts pirms septiņiem gadiem bija diena, kad mūs gan rietumos, gan austrumos sāka uztvert kā valsti, kura var ietekmēt notikumu attīstību plašākā reģionā,” uzsver aizsardzības ministrs Artis Pabriks. “Mums jāatceras, ka NATO nav organizācija, kas sniedz drošības garantu par brīvu, mums ir jāiesaistās organizācijas attīstībā un jāpilda saistības, ko esam uzņēmušies. Savukārt, sekojot izmaiņām pasaules politiskajos un ekonomiskajos procesos, arī NATO pastāvīgi mainās, lai saglabātu un pat vairotu savu militāro ietekmi pasaulē.”

A.Pabriks īpašu gandarījumu paudis par to, ka līdz ar profesionālās armijas izveidošanu un dalību NATO mūsu karavīru prestižs sabiedrībā un iedzīvotāju uzticība bruņotajiem spēkiem arvien pieaug.

Pirms septiņiem gadiem Latvija ieguva ne tikai jaunus sabiedrotos, bet arī jaunus pienākumus – palīdzēt nodrošināt mieru visā pasaulē.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!