• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2011., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.03.2011., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

28.martā, viesojoties ASV Mičiganas pavalsts Detroitas pilsētā, sākās Valsts prezidenta Valda Zatlera darba vizīte ASV.

Lai veicinātu amerikāņu uzņēmumu interesi par Latvijas tirgu, Valsts prezidents tikās ar uzņēmumu “DTE Energy”, kas nodarbojas ar slānekļa naftas un gāzes ieguvi un tirgošanu, un “General Motors,” kas ir viens no lielākajiem automašīnu ražotājiem pasaulē, vadību.

“DTE Energy” prezidents Džerijus Norcijs Valsts prezidentu iepazīstināja ar uzņēmuma darbības virzieniem un aktualitātēm. Uzņēmums ir viens no pionieriem slānekļa gāzes un naftas ieguvē ASV un ir bijis cieši saistīts ar ieguves tehnoloģiju attīstību. Tikšanās laikā tika pārrunāts slānekļa gāzes iegūšanas process. V.Zatlers aicināja “DTE Energy” pārstāvjus veikt izpēti Latvijā slānekļa gāzes iegūšanai, izmantojot jau pieejamos testa materiālus, kā arī izvērtēt potenciālu ieguvi tālāk attīstīt reģionālā mērogā.

Savukārt, tiekoties ar kompānijas “General Motors” vadību, V.Zatlers tika iepazīstināts ar uzņēma jaunāko produkciju, kā arī ar uzņēmuma interesēm Eiropā. Valsts prezidents iepazīstināja “General Motors” pārstāvjus ar Latvijas ekonomikas priekšrocībām, attīstot gan ražošanu, gan tranzītu mūsu valstī, īpaši uzsverot tās stratēģiski izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu un infrastruktūras – ostu, dzelzceļa un lidostas – sniegtās priekšrocības. V.Zatlers arī informēja par Latvijas uzņēmumiem, kas nodarbojas ar atsevišķu detaļu ražošanu Eiropas lielajiem autoražotājiem.

Vēlāk prezidents piedalījās Latvijas Republikas Goda konsulāta atklāšanā Mičiganas pavalstī. Goda konsulāta, kas īpaši palīdzēs veicināt Latvijas un ASV uzņēmēju biznesa kontaktus, atklāšanu augstu novērtēja arī Detroitas latviešu kopienas pārstāvji. Tikšanās laikā ar tautiešiem Valsts prezidents tos informēja par ekonomisko situāciju Latvijā, skaidroja savas pēdējās likumdošanas iniciatīvas – Satversmes grozījumus, lai veicinātu varu atzaru līdzsvaru, un grozījumus Pilsonības likumā. Sarunā ar kopienas pārstāvjiem V.Zatlers atbildēja uz jautājumiem par valdības stabilitāti, latviešu valodas nostiprināšanas iespējām un tautsaimniecības attīstības virzieniem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!