• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2011.gada 24.marta sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227985

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2011.gada 24.marta sēdes stenogramma (nobeigums)

Stenogrammas nobeigums. Sākums – Saeimas materiālu 21.laidienā („LV”, Nr.49, 29.03.2011.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Darba likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Igors Zujevs.

I.Zujevs (SC frakcija).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.260/Lp10 – „Grozījumi Darba likumā”.

Likumprojekts „Grozījumi Darba likumā” ir izstrādāts, lai pārņemtu Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 19.novembra direktīvu 2008/104/EK par pagaidu darba aģentūrām un Eiropas Parlamenta un Padomes 2009.gada 18.jūnija direktīvu 2009/52/EK, ar ko nosaka minimālos standartus sankcijām un pasākumiem pret darba devējiem, kas nodarbina trešo valstu valstspiederīgos, kuri dalībvalstīs uzturas nelikumīgi.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā lūdzu Saeimu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Darba likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Zujevs. 8.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 8.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Teritorijas attīstības plānošanas likums”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Vitauts Staņa.

V.Staņa (ZZS frakcija).

Komisija izskatīja likumprojektu pirmajā lasījumā un nobalsoja par atbalstu likumprojekta pirmajam lasījumam. Komisijas vārdā aicinu arī visu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Sākam debates.

Vārds deputātei Ilmai Čepānei.

I.Čepāne (frakcija „Vienotība”).

Godātie kolēģi! Arī es atbalstu likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā, taču gribu pievērst jūsu visu, bet jo īpaši Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas, uzmanību trijiem jautājumiem.

Pirmais jautājums. Salīdzinot spēkā esošo Teritorijas attīstības plānošanas likumu ar piedāvāto likumprojektu, mēs redzam, ka ir samazināts principu skaits. Jūs teiksiet: „Kāda tam nozīme – šiem principiem?” Es varētu teikt, ka šiem principiem ir ārkārtīgi liela nozīme gan teritorijas plānojuma izstrādāšanas procesā, gan arī izvērtējot šā teritorijas plānojuma tiesiskumu. Un, proti, pašreizējā likumā ir septiņi principi, turpretī projektā ir atlikuši vairs tikai trīs principi. Piemēram, nav vairs tāda principa kā ilgtspējīgas attīstības princips. Šis princips ir nosaukts par integrētas pieejas principu. Taču, ņemot vērā judikatūru, ņemot vērā tiesību doktrīnu, ilgtspējīgas attīstības princips ir ieguvis savu noteiktu saturu pretstatā šim integrētas pieejas principam.

Tālāk. Trūkst tāda principa kā interešu saskaņotības princips, proti, ka, izstrādājot teritorijas plānojumus, ir jāsaskaņo privātās intereses, valsts intereses, pašvaldību intereses un reģionu intereses.

Tālāk. Trūkst – tas ir svarīgi uzņēmējiem! – konkurences principa. Šāda principa nav. Man nezināmu iemeslu dēļ likumprojekta izstrādātāji ir atteikušies no šā principa.

Mani dara ļoti bažīgu arī tas, ka likumprojektā ir atteikušies no atklātības principa, kam ir ārkārtīgi liela nozīme, lai varētu sabiedrība iegūt informāciju par teritorijas izstrādāšanas procesuālo kārtību, saturu, mērķiem un tā tālāk.

Otrs jautājums, kas mani uztrauc, ir sabiedrības līdzdalības tiesiskā regulējuma sašaurinājums. Pašlaik projektā tam ir veltīts tikai viens pants, proti, 5.pants. Pašreiz spēkā esošā likuma 8.pantā sīki tiek regulēta sabiedriskās apspriešanas organizēšana, 9.pantā noregulētas ir sabiedrības līdzdalības tiesības. Proti, tas nozīmē, ka sabiedrībai saskaņā ar starptautiskajām saistībām, piemēram, Orhūsas konvenciju, ir tiesības uz informāciju; tāpat tas izriet arī no Satversmes 115.panta. Sabiedrībai ir tiesības uz līdzdalību lēmumu pieņemšanā. Sabiedrībai ir tiesības piedalīties. Sabiedrībai ir tiesības arī uz taisnīgu tiesu.

Un pēdējais, par ko es gribu runāt, ir jautājums par plānošanas tiesiskuma kontroli. Šai lietai gan komisijai, gan Saeimas deputātiem ir jāpievērš vislielākā uzmanība, jo kopš 2007.gada ir iezīmējusies tendence valstī atteikties no sistemātiskas kontroles plānojuma izstrādes procesā, faktiski pārejot tikai uz tā saukto incidentālo kontroli, proti, ka tikai privātpersonas var iniciēt, piemēram, pašvaldību teritorijas plānojumu kontroli pēc šo plānojumu spēkā stāšanās.

Šai lietai ir pievērsusi uzmanību Satversmes tiesa 2009.gadā, vairākās lietās izskatot teritorijas plānojumus un izvērtējot to atbilstību, piemēram, Satversmes 105.pantam, 115.pantam. Piemēram, lietā Nr.2008/3803 teikts: „Minētās kontroles sistēmai pamatā jābūt tādai, kas ļauj efektīvi un savlaicīgi novērst iespējamās nepilnības jau teritorijas plānojuma, tostarp arī detālplānojuma izstrādāšanas procesā.” Bez tam šajā pašā spriedumā Satversmes tiesa ir norādījusi, ka tur, kur pašvaldībai ir plaša rīcības brīvība, ir jābūt arī pietiekami iedarbīgam kontroles mehānismam. Šāda kontroles mehānisma no valsts institūciju puses nav. No vienas puses, es to varu saprast tādēļ, ka mēs runājam par to, ka šajā ziņā nepietiek kapacitātes arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, bet tomēr par šīm lietām jādomā. Jo Satversmes tiesa saka... vēl nākamajā spriedumā saka, ka par labu praksi neliecina tas, ka kontroles pamatā ir vienīgi privātpersonu iesniegumi, kas ir saņemti pēc teritorijas plānojuma apstiprināšanas. Manuprāt, projekta 10.panta 4.punktā šīs ministrijas tiesības ir nepietiekami atrisinātas. Es gribu patiešām ļoti nopietni pievērst arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas speciālistu uzmanību šīm problēmām. Vienlaikus izsaku viņiem pateicību par likumprojekta izstrādi, jo likumprojekta izstrādes gaitā ministrijas darbinieki patiešām ir ņēmuši vērā arī atsevišķu tiesību speciālistu viedokli saistībā ar manis iepriekš minētajiem jautājumiem, taču es domāju, ka šo lietu varētu vēl arī pilnveidot.

Paldies par uzmanību. Aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu!

Es atvainojos, Staņas kungs vēlējās vēl kaut ko teikt komisijas vārdā.

V.Staņa. Paldies Čepānes kundzei par ierosinājumiem, bet es gribētu teikt, ka jāatvainojas visiem par to, ka neminēju uzreiz... Komisijā mēs vairākus no šiem jautājumiem jau pārrunājām un vērsām uz to ministrijas pārstāvju uzmanību, rosinājām, lai veido grozījumus otrajam lasījumam, un es domāju, ka mēs par to domāsim un strādāsim. Taču man vienīgi mazliet sāpēja sirds par to, ka no Čepānes kundzes atkal izskanēja tāda neliela neuzticība pašvaldībām. Es vairāk uzticos pašvaldībām, tā kā es pats savā laikā tās pārstāvēju.

Sēdes vadītāja. Debates ir beigušās... Tas bija komisijas vārdā. (No zāles dep. I.Čepāne: „Tas jau nebija komisijas variants, tas bija viņa variants!”)

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Teritorijas attīstības plānošanas likums” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Staņa. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 12.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.aprīlis.

Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Par grozījumiem Līguma starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Īslandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku pielikumā esošajos Ziemeļu Investīciju bankas Statūtos”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (SC frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Godātie deputāti! Strādāsim ar likumprojektu „Par grozījumiem Līguma starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Īslandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku pielikumā esošajos Ziemeļu Investīciju bankas Statūtos”.

Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu un aicina jūs... ierosina atzīt to par steidzamu. Lūdzam arī deputātus atzīt par steidzamu šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par grozījumiem Līguma starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Īslandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku pielikumā esošajos Ziemeļu Investīciju bankas Statūtos” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

S.Mirskis. Šis likumprojekts, normatīvais akts, ir izstrādāts ar mērķi veikt grozījumus Ziemeļu Investīciju bankas Statūtos, palielinot tās dalībvalstu pieprasāmā kapitāla lielumu saskaņā ar Ziemeļu Investīcijas bankas pārvaldnieku padomē pieņemto lēmumu un iesaistīto Statūtu grozījumu projektu.

Godātie deputāti! Es gribu arī uzsvērt, ka saskaņā ar padomes lēmuma 2. un 3.punktu pieprasītais kapitāls dalībvalstīm nav jāatmaksā. Līdz ar to lēmumam nav faktiskas ietekmes uz Ziemeļu Investīciju bankas dalībvalstu budžetiem.

Es aicinu jūs atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par grozījumiem Līguma starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Īslandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku pielikumā esošajos Ziemeļu Investīciju bankas Statūtos” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt...

S.Mirskis. Ja deputātiem nebūtu... es aicinu atbalstīt šo likumprojektu varbūt arī otrajā, galīgajā, lasījumā, ja deputātiem nav iebildumu.

Sēdes vadītājs. Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par grozījumiem Līguma starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Īslandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku pielikumā esošajos Ziemeļu Investīciju bankas Statūtos” atbalstīšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Aizsargjoslu likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Einārs Cilinskis.

E.Cilinskis (VL–TB/LNNK frakcija).

Godājamā Saeimas priekšsēdētājas kundze! Godājamie deputāti! Grozījumi Aizsargjoslu likumā ir pamatā izstrādāti kopā ar iepriekš izskatīto Teritorijas attīstības plānošanas likumu.

Likumprojekta mērķis ir saskaņot Aizsargjoslu likuma terminoloģiju ar Teritorijas attīstītības plānošanas likuma terminoloģiju. Grozījumi Aizsargjoslu likumā arī paredz aizsargjoslas, kas šobrīd saskaņā ar spēkā esošo regulējumu ir noteiktas pašvaldību teritoriju plānojumos, kas rada būtiskas problēmas, grozot šīs aizsargjoslas, un arī tīri praktiskas problēmas, jo aizsargjoslas ir relatīvi mazas un tās ir grūti norādīt teritoriju plānojumos.

Tāpēc šis likumprojekts paredz izstrādāt atsevišķus pašvaldību aizsargjoslu... vietējās pašvaldības aizsargjoslu plānus, kas tādā veidā arī būtu vieglāk maināmi un arī mazāk traucētu uzņēmējdarbību.

Aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Aizsargjoslu likumā” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

E.Cilinskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņam būtu jābūt tam pašam, kas likumprojektam „Teritorijas attīstības plānošanas likums”, un tāpēc aicinu noteikt 12.aprīli par priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.aprīlis. Paldies.

E.Cilinskis. Paldies.

Sēdes vadītāja. Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu””, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (SC frakcija).

Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu Nr.648 – likumprojektu „Grozījumi likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu””. Grozījumus sagatavoja Veselības ministrija ar mērķi papildināt Profesiju klasifikatoru ar specialitātēm, kuras eksistē veselības aprūpē, un arī papildināt 12.pantu ar mērķi risināt jautājumus, kuri skar mūsu zobārstus, kad viņi grib strādāt ārzemēs. (No zāles: „Mēs bez zobiem paliksim!”)

Sociālo un darba lietu komisija izskatīja šo likumprojektu pirmajā lasījumā un vienbalsīgi to atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 3. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Orlovs. 15.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību””, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Imants Parādnieks.

I.Parādnieks (VL–TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.649 – likumprojektu „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību””, kas atvieglo grāmatvedības dokumentu kārtošanu un ir vērsts uz uzņēmējdarbības vides uzlabošanu.

Otrajam lasījumam kopumā saņemti četri priekšlikumi.

1. – politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikums precizē autora paraksta iespējamās versijas – pašrocīgs vai elektroniskais paraksts. Daļēji atbalstīts un iekļauts 3. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Parādnieks. 2. – politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikums, kas paredzētu labojumu veikšanu grāmatvedības reģistros atkarībā no izmantojamās programmatūras īpatnībām. Komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Parādnieks. 3. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Likuma lietotāju ērtības labad viss 7.pants izteikts jaunā redakcijā, precizējot Ministru kabineta iesniegtos priekšlikumus, papildinot ar jaunām normām un iestrādājot Juridiskā biroja ieteikumus, nosakot attaisnojuma dokumentos iekļaujamos rekvizītus un informāciju par saimniecisko darījumu ar precizētu terminoloģiju, kas ir salāgota ar Ministru kabineta noteikumiem, kuri regulē normatīvo aktu izstrādāšanas un noformēšanas kārtību, kā arī ar Dokumentu juridiskā spēka likumu.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Parādnieks. Gan šis, gan nākamais komisijas atbalstītais priekšlikums ir saskaņots ar Latvijas Grāmatvežu asociāciju.

Un 4. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Līdzīgi iepriekšējam... Nemainot 7.1 panta būtību, veikti redakcionāli labojumi un iestrādāti juridiski korekti precizējumi.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Parādnieks. Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību”” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Parādnieks. 29.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 29.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Par Nolīguma starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par valsts robežas šķērsošanas vietām un Grozījumu Nolīgumā starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par valsts robežas šķērsošanas vietām denonsēšanu”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (SC frakcija).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu „Par Nolīguma starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par valsts robežas šķērsošanas vietām un Grozījumu Nolīgumā starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par valsts robežas šķērsošanas vietām denonsēšanu”. Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu un aicina jūs atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Nolīguma starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par valsts robežas šķērsošanas vietām un Grozījumu Nolīgumā starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par valsts robežas šķērsošanas vietām denonsēšanu” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Mirskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.aprīlis.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Par Vienošanās starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par kopējas robežkontroles organizēšanu denonsēšanu”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (SC frakcija).

Ārlietu komisija izskatīja likumprojektu „Par Vienošanās starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par kopējas robežkontroles organizēšanu denonsēšanu” un aicina deputātus atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Vienošanās starp Latvijas Republikas valdību un Igaunijas Republikas valdību par kopējas robežkontroles organizēšanu denonsēšanu” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Mirskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis. Man ir arī vēl jāprecizē, ka arī iepriekšējā likumprojekta priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 1.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Par Nolīguma starp Latvijas Republikas valdību un Lietuvas Republikas valdību par sadarbību, veicot kontroli valsts robežas apvienotajos kontrolpunktos, un Protokola par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumā par sadarbību, veicot kontroli valsts robežas apvienotajos kontrolpunktos, denonsēšanu”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (SC frakcija).

Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu un aicina deputātus atbalstīt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Nolīguma starp Latvijas Republikas valdību un Lietuvas Republikas valdību par sadarbību, veicot kontroli valsts robežas apvienotajos kontrolpunktos, un Protokola par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumā par sadarbību, veicot kontroli valsts robežas apvienotajos kontrolpunktos, denonsēšanu” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Mirskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi likumā „Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā””, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Sergejs Mirskis.

S.Mirskis (SC frakcija).

Ārlietu komisija izskatīja šo likumprojektu attiecībā uz ārvalstu bruņoto spēku tranzītu. Likums nosaka garu saskaņošanas procedūru. Turklāt tas neparedz atvieglojumus mūsu sabiedrotajiem NATO un Eiropas Savienības dalībvalstīm. Lai labotu šo situāciju, Ārlietu komisija aicina atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Ārvalstu bruņoto spēku statuss Latvijas Republikā”” atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Mirskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 1.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts „Grozījumi Imigrācijas likumā”, otrais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Ainars Latkovskis.

A.Latkovskis (frakcija „Vienotība”).

Kolēģi! Likumprojekts „Grozījumi Imigrācijas likumā”.

1. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 2. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 3. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 4. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 5. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 6. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 7. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 8. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 9. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 10. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 11. – priekšlikums, ko ārlietu ministra vietā iesniedzis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vējonis. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 12. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 13.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 13. – atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 14. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 15. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 16. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 17. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 18. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 19. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 20. – deputāta Šlesera priekšlikums... Es gribu pieskarties 20. un 22.priekšlikumam. Arī 22. – Šlesera kunga priekšlikums – netika atbalstīts tāpēc, ka Juridiskais birojs uzsvēra, ka juridiski precīzi vieta tam ir Ministru kabineta noteikumos.

Tātad 20. — deputāta Šlesera priekšlikums – nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 21. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 22. – kā jau teicu, Šlesera kunga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 23. – deputāta Olšteina priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 24. – deputāta Šlesera priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 26.priekšlikumā. Tāpat arī 25. – iekšlietu ministres priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 26.priekšlikumā. Un 26. – atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu pret minētajiem priekšlikumiem.

A.Latkovskis. 27. – politisko partiju apvienības „Vienotība” frakcijas priekšlikums. Neguva atbalstu.

Sēdes vadītāja. Sākam debates.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (frakcija „Vienotība”).

Godātie kolēģi! Mums ir bijis jau bezgala daudz diskusiju par termiņuzturēšanās atļauju saņemšanas iespējām pēc trim kritērijiem. Viens – ieguldījumi kapitālsabiedrībās, otrs – ieguldījumi banku subordinētajā kapitālā, un trešais – ieguldījumi nekustamajos īpašumos.

Es gribu izteikt pateicību Iekšlietu ministrijai un komisijai, kas ir ļoti veiksmīgi izveidojusi smalkāku un precīzāku reglamentāciju divos pirmajos manis nosauktajos gadījumos. Es domāju, ka tas ir būtisks solis uz priekšu.

Par šo trešo, par ieguldījumiem nekustamajos īpašumos... Arī šeit ir zināms papildu regulējums paredzēts, kas izslēgtu fiktīvu darījumu iespējamību, kur viens ģimenes loceklis it kā pārdod otram un rezultātā netiek ieguldīts neviens santīms, izņemot zemesgrāmatu nodevu, un tiek iegūta visai ģimenei uzturēšanās atļauja. Labi, ka šis regulējums ir, tomēr es aicinu deputātus apsvērt, vai Latvijai ir jābūt vienīgajai valstij Eiropas Savienībā, kur, nopērkot nekustamo īpašumu, var iegūt termiņuzturēšanās atļauju.

Es tomēr aicinu Latviju piepulcēties civilizēto valstu pulkam un šo normu, šo veidu, izslēgt.

Tāpēc es aicinu atbalstīt apvienības „Vienotība” iesniegto priekšlikumu.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds deputātam Raivim Dzintaram.

R.Dzintars (VL–TB/LNNK).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Tad, kad mēs, nacionālā apvienība, pirms kāda laika iesniedzām līdzīgus priekšlikumus, īstenībā šo balsojumu izšķīra tieši Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas balsis. Patiesībā par šo priekšlikumu diskutēt ar cilvēkiem, kas ir gatavi ne tikai pārdot uzturēšanās atļaujas, bet arī pārdot pilsonību, nav īpaši lietderīgi. Tāpat diez vai mēs pārliecināsim tādus politiskos spēkus, kuru reitingi un ietekmes potenciāls ir tieši atkarīgi no tā, cik maz latviešu būs Latvijā.

Taču jautājums ir tieši par Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas balsīm, par Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas izšķiršanos, jo man šķiet, ka, apspriežot kaut vai šo pašu jēdzienu „zemnieks”... Vai tas ir zemnieks, kurš labprātīgi ir gatavs izpārdot savu zemi ārzemniekiem un pievilināt ārzemniekus, kas izpērk... kas varētu izpirkt mūsu pašu zemi?

Zaļo un Zemnieku savienība bieži vien ir atsaukusies uz Kārli Ulmani kā savu autoritāti, kā priekšteci, iedvesmotāju lielā mērā. Nesen bija skatāma Zigmara Liepiņa un Kaspara Dimitera izrāde tieši par Kārli Ulmani, kurā bija viens zīmīgs citāts: „Nav zemniekam zemnieka roku.”

Es, godātie kolēģi, īpaši Zaļo un Zemnieku savienības frakciju aicinu šodien balsot tā, lai ne par mūsu Zaļajiem un Zemniekiem, ne arī par latviešiem kopumā kā par zemnieku tautu nevarētu teikt tādus vārdus: „Nav zemniekam zemnieka roku.”

Es aicinu atbalstīt.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu.

Vai komisijas vārdā Latkovska kungs ko vēlas piebilst? Lūdzu zvanu! Balsosim par 27. – politisko partiju apvienības „Vienotība” Saeimas frakcijas iesniegto priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 37, pret – 26, atturas – 13. Priekšlikums nav atbalstīts.

A.Latkovskis. 28. – Saeimas deputāta Olšteina priekšlikums. Neguva atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 29. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 30. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Latkovskis. 31. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 32. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 33. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 34. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 35. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 36. – iekšlietu ministres priekšlikums. Atbalstīts komisijā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 37. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 38. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 39. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 40. – Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 41. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 42. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Latkovskis. 43. – Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 44. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 45. – iekšlietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 46. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 47. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 48. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 49. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 50. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 51. – iekšlietu ministres priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 52. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 53. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 54. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 55. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 56. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 57. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 58. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 59. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 60. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts komisijas priekšlikumā – 61.priekšlikumā. Un 61. – atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Latkovskis. 62. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 63. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 64. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 65. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts komisijas priekšlikumā – 66.priekšlikumā –, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputātiem nav iebildumu.

A.Latkovskis. 67. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 68. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 69. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 70. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 71. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 72. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 73. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 74. – tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 75. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 76. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 77. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

A.Latkovskis. 78. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 79. – Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 80. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 81. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 83. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atvainojos, 82. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 83. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 84. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 85. ...

Sēdes vadītāja. Šlesera kungs, jūs sarunājaties tik skaļi, ka nevar dzirdēt ziņotāju.

A.Latkovskis. 85. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 86. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 87. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 88. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 89. – Saeimas Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Latkovskis. 90. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 91. – iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. 92. – tieslietu ministra Štokenberga priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

A.Latkovskis. Lūdzu balsot par visiem grozījumiem Imigrācijas likumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Imigrācijas likumā” atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Latkovskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 3.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 3.aprīlis. Paldies.

Un pēdējais mūsu šīsdienas sēdes darba kārtības jautājums – lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Augstākās izglītības likums” (Nr.61/Lp10) otrajam lasījumam līdz 2011.gada 1.jūnijam”.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāte Ina Druviete.

I.Druviete (frakcija „Vienotība”).

Cienījamie deputāti! Lūdzu pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Augstākās izglītības likumam, jo joprojām turpinās darbs pie grozījumiem Augstskolu likumā.

Lūdzu atbalstīt!

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Augstākās izglītības likums” (Nr.61/Lp10) otrajam lasījumam līdz 2011.gada 1.jūnijam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.

Vēl mēs esam saņēmuši arī piecu deputātu – Parādnieka, Čepānes, Cilinska, Dzintara un Reira iesniegumu ar lūgumu pārbalsot likumprojekta Nr.660 27.priekšlikumu sakarā ar to, ka vairāki deputāti nepaspēja nobalsot. Bet, tā kā jau ir nobalsots par likumprojektu kopumā, nav iespējams pārbalsot atsevišķu priekšlikumu.

Tā kā visi darba kārtības jautājumi ir izskatīti, vēlos jūs informēt, ka šodien pulksten 17.00 ir paredzēta arī atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Tātad skatīsim deputātu Rasnača, Cilinska, Parādnieka, Laizānes un Lāča jautājumu ekonomikas ministram Artim Kamparam „Par Valsts valodas likuma 21.panta pārkāpumu”.

Ir saņemta Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra parakstīta vēstule, kas informē, ka diemžēl ministrs neatrodas valstī, tāpēc uz atbilžu sniegšanu nevar ierasties.

Tāpat skatīsim deputātu Dzintara, Rasnača, Bērziņa, Cilinska un Laizānes jautājumu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim „Par Saeimas deklarācijas „Par latviešu leģionāriem Otrajā pasaules karā” izpildi”.

Ministru prezidents ir deleģējis atbildes sniegšanu ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim, kurš uz atbilžu sniegšanas sēdi ieradīsies.

Tāpat ir deputātu Parādnieka, Laizānes, Cilinska, Dzintara un Dombravas jautājums ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim „Par nepatiesas informācijas izplatīšanu par 16.martu”.

Uz šo jautājumu ir saņemta rakstiska atbilde, bet deputāti vēlas uzdot arī papildjautājumus. Tātad Ģirts Valdis Kristovskis šodien pulksten 17.00 būs, lai sniegtu atbildes uz diviem jautājumiem.

Tāpat ir saņemts arī jauns deputātu Tutina, Sakovska, Kravcova, Meļņikova, Ņikiforova, Kabanova, Ribakova, Mirska, Burunova un Rodionova jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim „Par bezdarbnieku apmācību”. Jautājums tiks nodots Ministru prezidentam.

Taču, kā es saprotu, Juridiskais birojs mani informē, ka tas mani ir nepareizi informējis par neiespējamību pārbalsot jautājumu. (No zāles: „Bet sēde ir slēgta!” „Sēde nav slēgta!”)

Sēde nav slēgta... Es tikai teicu, ka ir izskatīti jautājumi... Es atvainojos savā un Juridiskā biroja vārdā, ka jūs maldināju.

Tātad mums tomēr pastāv iespēja pārbalsot 27.priekšlikumu, bet vispirms ir jālemj par to, vai mēs šo priekšlikumu apmierināsim un pieļausim pārbalsošanu.

Tātad vispirms ir jābalso par to, vai mēs pārbalsosim priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par to, vai pēc deputātu Parādnieka, Čepānes, Cilinska, Dzintara un Reira ierosinājuma būtu pārbalsojams 27.priekšlikums likumprojektā Nr.660! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 36, pret – 19, atturas – 28. Tātad jautājums nav pārbalsojams.

Pirms mēs reģistrējamies, deputāti ir lūguši vārdu paziņojumam.

Pirmajam dodu vārdu Saeimas sekretāram Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (Saeimas sekretārs).

Godātie Parlamentāras izmeklēšanas komisijas locekļi! Šodien bija plānots sasaukt sēdi un turpināt pagājušajā nedēļā iesākto sēdi. Sakarā ar to, ka esmu saņēmis aicinājumu no astoņiem komisijas locekļiem sēdi šodien neturpināt, bet turpināt šo sēdi nākamajā ceturtdienā, 31.martā, tad šādi mēs arī rīkosimies – apmierināsim šo ierosinājumu un Parlamentārās izmeklēšanas komisijas pirmās sēdes turpinājums – nākamceturtdien lielajā pārtraukumā pulksten 12.30 vai, ja Saeimas sēde beigsies ātrāk, tad piecas minūtes pēc Saeimas sēdes beigām.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Paziņojumam vārds deputātei Ingunai Rībenai.

I.Rībena (frakcija „Vienotība”).

Godājamie kolēģi! Es aicinu Tibetas atbalsta grupu sanākt kopā nelielā apspriedē tūlīt pēc šīs sēdes beigām, pulksten 10.30, Dzeltenajā zālē, tepat blakus.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Paziņojumam vārds deputātam Andrim Bērziņam, ievēlētam no Zemgales.

A.Bērziņš (ZZS frakcija, Zemgales v/a).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde pēc piecām minūtēm 106.auditorijā jeb telpā.

Sociālo un darba lietu komisijas sēde – pulksten 11.30 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Paziņojumam vārds deputātam Edvardam Smiltēnam.

E.Smiltēns (frakcija „Vienotība”).

Jā. Sveicināti, kolēģi! Mums... Mirklīti uzmanības! Mums visiem svaigā atmiņā ir vēl šie 11.marta traģiskie notikumi Japānā. Šajā sakarā es vēlos pievērst jūsu uzmanību jums uz galda esošajam ielūgumam. Ārlietu ministrija un Rīgas dome, kā arī Saeimas Deputātu grupa sadarbībai ar Japānas parlamentu aicina uz ekumenisko dievkalpojumu un koncertu sestdien pulksten 18.00 Doma baznīcā. Lūgums tiem deputātiem, kuri var, aiziet uz šo koncertu.

Tāpat arī vēlos pateikties visiem tiem sadarbības grupas locekļiem, kuri piedalījās līdzjūtības vēstules tapšanā, kas šobrīd ir nosūtīta Japānas vēstniecībai.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Paziņojumam vārds deputātam Jānim Reiram.

J.Reirs (frakcija „Vienotība”).

Godātie kolēģi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde pēc stundas, pulksten 11.30, 106.auditorijā. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paziņojumam vārds deputātam Sergejam Mirskim.

S.Mirskis (SC frakcija).

Deputātu grupas sadarbībai ar Krievijas parlamentu īsa sēde notiks pēc piecām minūtēm Dzeltenajā zālē. Paldies. (No zāles dep. G.Daudze: „Bet Dzeltenā zāle ir aizņemta!”)

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu! Lūdzu rezultātu!

Vārds Saeimas sekretāram Kārlim Šadurskim reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

K.Šadurskis (10.Saeimas sekretārs).

Godātie kolēģi! Nav reģistrējušies 14 deputāti: Jānis Ādamsons... Nav zālē. Gaidis Bērziņš... Nav. Boriss Cilevičs... Nav. Ingrīda Circene... Nav. Jānis Dombrava... Nav. Rihards Eigims... Nav. Ivans Klementjevs... Nav. Inese Laizāne... Nav. Imants Viesturs Lieģis, Dzintars Rasnačs... Nav. Rita Strode (No zāles: „Ir!”)... Nav, nav, nemanu. Inese Šlesere... Nav. Jānis Urbanovičs... Atvaļinājumā. Un Mihails Zemļinskis.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to 24.marta sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!