• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas un Latvijas parlamentu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/227997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par repatriācijas jautājumu kompleksu risināšanu

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas un Latvijas parlamentu sadarbību

Apvienotās Karalistes parlamentā maijā plānots izveidot deputātu grupu sadarbībai ar Latvijas parlamentu. Par to 25.martā vizītes laikā Londonā ar britu parlamentāriešiem vienojies Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Lielbritānijas parlamentu vadītājs, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Sadarbības grupas izveidi uzņēmies Pārstāvju palātas deputāts no Konservatīvās partijas Kristofers Pinčers. Sadarbības grupā ar Latvijas parlamentu būs pārstāvēti gan Lordu palātas, gan Pārstāvju palātas deputāti.

“Patiess gandarījums, ka par sadarbību ar Latviju interesi izrādījuši vairāki britu parlamentārieši un jau maijā iecerēts dibināt sadarbības grupu,” norādīja I.Lieģis. “Arī Lielbritānijas parlamentā, līdzīgi kā Saeimā, ievēlēts daudz jaunu deputātu. Tādēļ sadarbības grupas izveide stiprinās abu valstu parlamentāros kontaktus un veicinās britu parlamentāriešu informētību par Latviju,” uzsvēra I.Lieģis, par aktīvu iesaisti īpaši pateicoties Latvijas vēstniekam Apvienotajā Karalistē Eduardam Stiprajam.

Tiekoties ar Pārstāvju palātas deputātu K.Pinčeru, kā arī Lordu palātas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju lordu Džonu Roperu, I.Lieģis pārrunāja arī aktuālos Eiropas Savienības darba kārtības jautājumus, tostarp situāciju Lībijā un Briselē notiekošās Eiropadomes sanāksmes norisi.

Tāpat I.Lieģis Londonā uzstājās drošības jautājumiem veltītā konferencē, kur runāja par pretraķešu aizsardzības sistēmas izveidi Eiropā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!