• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atceļot KNAB priekšnieka rīkojumu par A.Vilka atstādināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka akreditāciju pie Kazahstānas prezidenta

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atceļot KNAB priekšnieka rīkojumu par A.Vilka atstādināšanu

30.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izdevis rezolūciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Normundam Vilnītim, ar kuru atceļ N.Vilnīša šā gada 7.marta rīkojumu par KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos Alvja Vilka atstādināšanu no amata pienākumu izpildes.

Rezolūcijā minēts, ka N.Vilnīša minētais rīkojums uzskatāms par prettiesisku, jo konstatēta tā neatbilstība Darba likuma 58.panta trešajai daļai: “Darba devējam ir tiesības atstādināt darbinieku no darba, ja šis darbinieks, veicot darbu vai arī atrodoties darba vietā, ir alkohola, narkotiku vai toksiska reibuma stāvoklī, kā arī citos gadījumos, kad darbinieka neatstādināšana no darba var kaitēt viņa paša vai trešo personu drošībai un veselībai, kā arī darba devēja vai trešo personu pamatotām interesēm.”

Veicot KNAB priekšnieka pieņemtā rīkojuma pārbaudi, netika konstatēts arī pamatojums apstāklim, ka pilnvērtīgai disciplinārlietas izmeklēšanas īstenošanai bija nepieciešama KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos A.Vilka atstādināšana no amata pienākumu izpildes.

Ministru prezidents rezolūcijā atzīst, ka nav konstatēts cēloniskais sakars starp problēmas novēršanu un A.Vilka atstādināšanu no amata pienākumu izpildes.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 7.panta piekto daļu pārraudzība nozīmē augstākas iestādes vai amatpersonas tiesības pārbaudīt zemākas iestādes vai amatpersonas lēmuma tiesiskumu un atcelt prettiesisku lēmumu, kā arī prettiesiskas bezdarbības rezultātā dot rīkojumu pieņemt lēmumu.

Līga Krapāne,
Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!