• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežot transporta risinājumus no Eiropas uz Āziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228017

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atceļot KNAB priekšnieka rīkojumu par A.Vilka atstādināšanu

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežot transporta risinājumus no Eiropas uz Āziju

30.martā Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar starptautiskās loģistikas grupas GEFCO vadību, lai pārrunātu GEFCO attīstību Baltijā un jaundibinātā kopuzņēmuma “Eurasian MultiModal Alliance” (EMMA) plānus par multimodālo transporta risinājumu piedāvājumu no Eiropas uz Centrālo Āziju.

GEFCO direktors Centrāleiropas, Austrumeiropas un Centrālās Āzijas valstīs Kristians Zbiluts minēja, ka GEFCO grupas vadība uzskata, ka Rīga var kalpot kā vārti uz Krieviju un Centrālās Āzijas reģionu, tādēļ 29.martā GEFCO un dzelzceļu operators SRR nodibināja Eiropas multimodālo aliansi, lai sniegtu multimodālos transporta risinājumus kravu vešanai no Eiropas caur Rīgu uz Centrālāziju. Kompānijas pārstāvji uzsvēra, ka kravu plūsma tiks nodrošināta gan virzienā uz Krieviju un NVS, gan arī virzienā no Vidusāzijas uz Rietumeiropu. Sarunas gaitā tika minēts arī otrs svarīgākais GEFCO projekts, kas saistīts ar kravu plūsmām uz “Peugeot Citroen” jaunbūvējamo rūpnīcu Kalugas apgabalā Krievijā. GEFCO vadība minēja, ka, veiksmīgi attīstoties šim projektam, dažu gadu laikā Latvijas ostās pārkrauto konteinerkravu apjoms varētu pieaugt pat par ceturtdaļu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pozitīvi novērtēja GEFCO grupas attīstības plānus Baltijā, kā arī minēja, ka Latvija turpina attīstīt ostu, dzelzceļa un citu transportēšanas veidu infrastruktūru valstī, tādējādi veicinot investīciju piesaisti loģistikas jomā. Tāpat premjers ar kompānijas pārstāvjiem pārrunāja Latvijas un Krievijas ekonomiskās sadarbības jautājumus, uzsverot noslēgtā Latvijas un Krievijas starpvalstu līguma par dubulto nodokļu neaplikšanu nozīmi loģistikas procesā uz Krieviju un Centrālāziju.

GEFCO grupas prezidents Īvs Fargs informēja, ka kopš 2008.gada GEFCO veiksmīgi darbojas Latvijā, ko apliecina finanšu rādītāju stabils ikgadējs pieaugums. Kopš filiāles GEFCO Baltic izveides Latvijā triju gadu laikā apgrozījums sasniedzis 18 miljonus eiro ar tendenci uz turpmāku strauju attīstību arī tuvākajos gados.

Uz tikšanos bija ieradies GEFCO grupas prezidents Ī.Fargs, GEFCO direktors Centrāleiropas, Austrumeiropas un Centrālās Āzijas valstīs K.Zbiluts un GEFCO Baltic direktors Viljams le Klērs.

GEFCO dibināta 1949.gadā, darbojas loģistikā, noliktavu un uzglabāšanas pārvaldē Gefbox, jūras pārvadājumos, gaisa pārvadājumos un automobiļu piegādē, kā arī muitas pakalpojumu un darījumu jomās. GEFCO grupa ir starp 10 lielākajiem Eiropas loģistikas uzņēmumiem un ar 2,7 miljoniem pārvadāto automobiļu 2010.gadā viens no pasaules vadošajiem automobiļu loģistikas uzņēmumiem. Grupas apgrozījums 2010.gadā bija 3,4 miljardi eiro, tajā strādā ap 10 000 darbinieku filiālēs 29 pasaules valstīs. 100% grupas kapitāla pieder Francijas kompānijai PSA (Peugeot Citroen).

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!