• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2011., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.03.2011., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Turpinoties Valsts prezidenta Valda Zatlera darba vizītei ASV, 29.martā Valsts prezidents viesojās Lensingā, lai tiktos ar Mičiganas Nacionālās gvardes komandieri ģenerālmajoru Gregoriju Vedneisu un pārrunātu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar Nacionālo gvardi. Valsts prezidents pateicās Nacionālajai gvardei ne tikai par atbalstu Latvijas Zemessardzei, bet arī par tās karavīru un to ģimenes locekļu iesaisti Latvijas sociālajos projektos un labdarības akcijās. Ģenerālmajors G.Vedneiss augstu novērtēja Latvijas karavīru ieguldījumu Afganistānā. Sarunas laikā tika pārrunāta iespēja kopīgi turpināt Afganistānas bruņoto spēku karavīru apmācību, kā arī Latvijas NBS kaujas inženieru, artilērijas speciālistu apmācība un kopīgu mācību rīkošana.

Svinīgā ceremonijā Valsts prezidents pasniedza I šķiras Viestura ordeni līdzšinējam komandierim ģenerālmajoram Tomasam Katleram par ilggadējo un lielo personīgo ieguldījumu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku attīstībā un Zemessardzes sadarbības projektu attīstībā un īstenošanā. Norādot uz T.Katlera lomu sadarbības veicināšanā, V.Zatlers atzīmēja: “Ar 1993.gadu, kad sākās Latvijas Zemessardzes un Mičiganas Nacionālās gvardes sadarbība, Nacionālā gvarde palīdzēja mums veidot mūsu valsts militāro vēsturi. Šobrīd šīs sadarbības ietvaros Latvijas un ASV militārpersonas zem vienotas komandvadības pilda savus pienākumus Afganistānā. Veiksmīgas sadarbības veidošanā izšķiroša bija militārās vadības ieinteresētība un atbalsts.” Saņemot Viestura ordeni, ģenerālmajors T.Katlers pateicās par apbavojuma piešķiršanu un atzīmēja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku profesionalitāti, sagatavotību un pozitīvo sadarbības pieredzi, ko abu valstu karavīri ir guvuši gadu gaitā.

Lai tuvāk iepazītos ar militārajām apmācības iespējām, V.Zatlers viesojās Mičigānas Nacionālās gvardes militārajā apmācību bāzē Greilingā.

Lensingā Valsts prezidents tikās ar Mičiganas pavalsts gubernatoru Riku Snaideru. Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Mičiganas pavalsts sadarbības iespējas ekonomikas veicināšanā. Valsts prezidents īpaši uzsvēra Latvijas kā stabilas Eiropas Savienības biznesa vides un reģiona loģistikas centra lomu, kas varētu veicināt arī Mičiganas pavalsts uzņēmumu produktu ienākšanu gan Baltijas, gan Latvijas austrumvalstu tirgos. Gubernators informēja, ka Mičiganas uzņēmējiem ir interese par Latvijas preču izplatīšanu ASV tirgū. Valsts prezidents ielūdza R.Snaideru viesoties Latvijā.

V.Zatlers tikās arī ar pilsētas mēru Virgu Bernero, kurš pasniedza Valsts prezidentam simbolisku dāvanu – pilsētas atslēgas – kā novērtējumu Latvijas cīņai par neatkarību. Viņš izteica vēlmi rast kādu sadraudzības pilsētu Latvijā, ar kuru Lansinga varētu attīstīt ekonomiskos kontaktus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!