• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par nacionālo minoritāšu aizsardzību Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2011., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par fiskālās disciplīnas principiem Latvijas tiesību sistēmā

Vēl šajā numurā

01.04.2011., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par nacionālo minoritāšu aizsardzību Latvijā

30.martā Eiropas Padomes (EP) Ministru vietnieku komiteja pieņēma Ministru komitejas (MK) rezolūciju par EP Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību (Minoritāšu konvencija) izpildi Latvijā. Līdz ar MK rezolūcijas pieņemšanu ir noslēdzies pirmais Minoritāšu konvencijas izpildes uzraudzības cikls Latvijā.

Ministru komiteja atzinīgi novērtē Latvijas sasniegto progresu sabiedrības integrācijā un nacionālo minoritāšu tiesību aizsardzībā, t.sk. nacionālo minoritāšu etniskās savdabības un kultūras identitātes attīstīšanu, valsts finansētas bilingvālās apmācības nodrošināšanu astoņās minoritāšu valodās, Minoritāšu konvencijā paredzēto tiesību attiecināšanu arī uz nepilsoņiem. Ministru komiteja ir atzinusi, ka latviešu valodas kā valsts valodas stiprināšana un tās apguves veicināšana ir leģitīms sabiedrības integrācijas instruments. Vienlaikus Ministru komiteja aicina Latviju veikt arī turpmākus pasākumus dažādās jomās, lai veicinātu nacionālo minoritāšu tiesību efektīvu īstenošanu.

Minoritāšu konvencija ir programmatiska rakstura dokuments. Tā nenosaka valstīm konkrētus risinājumus nacionālo minoritāšu tiesību īstenošanai, kā arī neregulē pilsonības politikas vai citus konstitucionāla rakstura jautājumus. Līdz ar to pilsonības politikas, valsts valodas lietojuma un politiskās līdzdalības jautājumus Latvija arī turpmāk risinās atbilstoši Latvijas Republikas Satversmē un citos spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajiem principiem.

Latvija informēs par MK rezolūcijā ietverto secinājumu īstenošanu nākamajā uzraudzības ciklā, kas sāksies šā gada beigās. Šajā procesā Latvija turpinās dialogu ar Minoritāšu konvencijas ekspertu komiteju un šīs konvencijas uzraudzības institūciju – Ministru komiteju.

EP Vispārējā konvencija par nacionālo minoritāšu aizsardzību Latvijā stājās spēkā 2005.gada 1.oktobrī. 2006.gada oktobrī Latvija iesniedza savu pirmo nacionālo ziņojumu par šīs konvencijas izpildi. Minoritāšu konvencijai pievienojušās 39 no 47 Eiropas Padomes dalībvalstīm.

Ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!