• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par militāro operāciju vadības un kontroles pārņemšanu Lībijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2011., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Apmeklējot Liepāju un tiekoties ar pilsētas un ostas vadību

Vēl šajā numurā

01.04.2011., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par militāro operāciju vadības un kontroles pārņemšanu Lībijā

29.martā Londonas konferencē par noregulējumu Lībijā starptautiskā sabiedrība, pildot ANO Drošības padomes rezolūcijas nr.1970 un 1973, pieņēma lēmumu par politiskā noregulējuma fāzes sākšanu. Tā mērķis ir panākt nacionālo izlīgumu un nodrošināt Lībijas teritoriālo integritāti. Lēmumu atbalstīja vairāk nekā 40 valstis, kuras pārstāvēja arābu pasauli, Eiropu, Ziemeļameriku, kā arī vairākas starptautiskās organizācijas – ANO, ES, Arābu Līga, NATO. Politiskā noregulējuma risinājuma koordinācijai tiks izveidota plaša starptautiska kontaktgrupa. Tās pirmā sanāksme notiks šā gada aprīlī Katarā.

31.martā NATO no daudznacionālās koalīcijas spēkiem ir pārņēmusi militāro operāciju vadību un kontroli Lībijā. Šāds lēmums tika pieņemts pēc detalizētas NATO dalībvalstu diskusijas un ir konkrēts ieguldījums ANO Drošības padomes rezolūcijas nr.1973 izpildē. NATO īstenos visus šīs rezolūcijas militāros aspektus, lai Lībijā tiktu nodrošināta civiliedzīvotāju aizsardzība, lidojumu aizlieguma zona un ieroču embargo. Lēmumi par NATO militāri operacionālo darbību ir un paliks tikai NATO dalībvalstu jautājums. Tajā pašā laikā ANO rezolūciju īstenošanas operācijās militāri ir iesaistītas arī arābu valstis. Par savu militāru iesaisti ir paziņojusi arī Zviedrija.

Latvija kā ANO, NATO un ES dalībvalsts ir politiski iesaistījusies Lībijas civiliedzīvotāju aizsardzībā, ieroču embargo ieviešanā un lidojumu aizlieguma zonas īstenošanā.

Latvija jau iepriekš ir izteikusi savu politisko atbalstu ANO DP rezolūcijai nr.1973 un NATO īstenotajā operācijā piedalīsies politiski. Militāri Latvijas iesaiste netiek plānota.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!