• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Apmeklējot Liepāju un tiekoties ar pilsētas un ostas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2011., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par sabiedrībai izprotamām investīcijām elektroenerģijas tīklos

Vēl šajā numurā

01.04.2011., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Apmeklējot Liepāju un tiekoties ar pilsētas un ostas vadību

30.martā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis apmeklēja Liepāju, tikās ar pilsētas un ostas vadību, kā arī ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) un vairāku LSEZ strādājošo uzņēmumu pārstāvjiem.

Uzklausot Liepājas domes pārstāvjus un iepazīstoties ar prezentāciju par LSEZ attīstību, ārlietu ministrs norādīja uz būtisko izaugsmi, ko spējusi panākt Liepājas osta, nepilnos 20 gados no slēgtas militārās bāzes bez rūpnieciskā potenciāla izveidojoties par mūsdienīgu daudzfunkcionālu tirdzniecības ostu. Pašlaik Liepāja ir trešā lielākā Latvijas osta, un tās priekšrocība ir sabalansēta importa, eksporta un tranzīta kravu plūsma, kā arī kravu daudzveidība, kas palīdz sadalīt riskus.

Ģ.V.Kristovskis, tiekoties ar LSEZ teritorijā strādājošo uzņēmumu pārstāvjiem, aicināja aktīvāk izmantot Latvijas vēstnieku un goda konsulu atbalstu, meklējot jaunas investīcijas un sadarbības partnerus ārvalstīs. Ārlietu ministrs arī uzklausīja uzņēmēju redzējumu par nākotnes perspektīvām un nepieciešamību saņemt atbalstu ārvalstu partneru piesaistē, paplašinot un intensificējot savu darbību.

“Vizītes laikā pārliecinājos, ka Liepājas osta ir labi pratusi pārdzīvot ekonomiskās lejupslīdes posmu un pašlaik savos rādītājos jau spēj uzrādīt nelielu izaugsmi. Uzņēmumu intereses ir daudzpusīgas – vieni turpina meklēt sadarbības partnerus tepat, Baltijas jūras reģionā, citi lūkojas jau krietni tālāk. Pārliecinājos, ka Ārlietu ministrijas loma investoru piesaistē Liepājas LSEZ jau ir bijusi ievērojama, taču tā var būt vēl efektīvāka. Arī uzņēmējiem drosmīgāk jānosprauž savi nākotnes mērķi un drošāk jāizmanto diplomātu atbalsts jaunu tirgu apguvē,” uzskata Ģ.V.Kristovskis.

Ārlietu ministrs apmeklēja arī vairākus LSEZ strādājošos uzņēmumus – AS “Liepājas ostas LM”, kas ir lielākā ostas stividoru kompānija, labi pazīstamo uzņēmumu AS “UPB” un SIA “Trelleborg Wheel Systems Liepaja”, kas darbojas tehnoloģiskā parka ietvaros.

Ar šo vizīti sāktas ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska tikšanās ar transporta un loģistikas nozares pārstāvjiem, lai izvērstu sadarbību ar Latvijas ostām un citiem šīs nozares pārstāvjiem. Transporta un loģistikas nozarei ir ievērojama loma Latvijas ārējo ekonomisko interešu formulēšanā, tādēļ ārlietu dienestam ir īpaši nozīmīga koordinētas sadarbības izveide ar to.

Liepājā ministrs apmeklēja arī Eiropas Savienības Informācijas punktu (ESIP) un kopā ar Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta pārstāvjiem nodeva ESIP rīcībā vairākus jaunus informatīvos materiālus par ES.

Ārlietu ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!