• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar novadu pārstāvjiem pārrunājot pašvaldību jautājumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2011., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālā attīstības plāna izstrādi un īstenošanu

Vēl šajā numurā

05.04.2011., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar novadu pārstāvjiem pārrunājot pašvaldību jautājumus

31.martā Rīgā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības Novadu apvienības valdes pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus par novadu pašvaldību finansēm un finanšu izlīdzināšanas sistēmu, iedzīvotāju ienākuma nodokli un nekustamā īpašuma nodokli, pašvaldību autoceļiem un ielām, kā arī situāciju ar komunālo pakalpojumu maksājumu parādiem.

Diskutējot par pašvaldību finansēm un finanšu izlīdzināšanas sistēmu, Ministru prezidents informēja, ka 2012.gadā tiks saglabāta pašreizējā finanšu izlīdzināšanas sistēma, kā arī tiks turpināts darbs pie Finanšu izlīdzināšanas likuma grozījumiem. Tāpat premjers informēja par nākamā gada budžeta izstrādes procesu un sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem, uzsverot, ka 2012.gada budžetā tiks veikti pēdējie konsolidācijas pasākumi.

Pārrunājot iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un nekustamā īpašuma nodokļa (NIN) iekasēšanu, pašvaldības minēja, ka IIN ieņēmumi šogad pārsniedz prognozes, bet ar NIN situācija ir vērtējama dažādi un lielāka skaidrība būs pēc pirmā ceturkšņa rezultātu izvērtēšanas.

Tikšanās laikā tika diskutēts par reģionālo ceļu stāvokli pašvaldībās un par valsts budžeta un ES fondu līdzekļu iespējamo pārdali šo ceļu stāvokļa uzlabošanā. Ministru prezidents informēja, ka tiks risināts jautājums par papildu 8–9 miljonu latu piešķiršanu reģionālo ceļu atjaunošanai ERAF fondu ietvaros, un minēja, ka šis jautājums tiks skatīts arī 2011.gada otrā pusgada budžeta izpildes kontekstā.

Novadu apvienības valdes pārstāvji norādīja, ka investīciju piesaistīšanā novadiem ir būtisks ES fondu finansējums uzņēmējdarbības atbalstam. Premjers piekrita pašvaldību viedoklim un informēja, ka šobrīd Eiropas Komisija izstrādā kohēzijas politiku nākamajam periodam un rudenī plānotas ES dalībvalstu diskusijas par kohēzijas politikas prioritātēm, kas noteiks ES fonda finansējuma jomas nākamajam plānošanas periodam.

Pārrunājot komunālo maksājumu parādu problēmu risinājumu, Ministru prezidents uzsvēra, ka nākamā gada budžeta veidošanas ietvaros notiks diskusijas par sociālā drošības tīkla pasākumiem un finansējuma apjomu saistībā ar dzīvokļu pabalstiem, un rosināja komunālo parādu problēmu risināt plānotajās diskusijās.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!