• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas pārskata misijas darba sākšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2011., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs: Aicinot Rīgas domi saglabāt pilsētas galvenā arhitekta biroju

Vēl šajā numurā

06.04.2011., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas pārskata misijas darba sākšanu

Vakar, 5.aprīlī, Rīgā darbu sāka EK un SVF pārskata misija, kuras laikā paredzēts iepazīties ar Saprašanās memoranda izpildi un vienoties par tā ceturto papildinājumu un kuras pārstāvjiem šodien paredzēta tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.

Eiropas Savienības maksājumu bilances palīdzības ietvaros EK kopā ar SVF veic regulāras pārskata misijas, to laikā tiekoties ar valdības, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, kā arī citu programmas īstenošanā iesaistīto pušu pārstāvjiem. Misijas laikā ar Latvijas amatpersonām paredzēts apspriest budžeta konsolidācijas plānus un strukturālo reformu turpmāko gaitu, Saprašanās memoranda papildinājumā vienojoties par nākamajiem soļiem, kas veicami ekonomikas izaugsmes atjaunošanai un nostiprināšanai.

Pagājušā gada jūlija beigās stājās spēkā Saprašanās memoranda starp ES un Latviju trešais papildinājums. Tajā minēti vairāki pasākumi, kas veicami, lai stiprinātu Latvijas ekonomikas izaugsmes potenciālu un palīdzētu sasniegt Latvijas mērķi pievienoties eirozonai. Latvija līdz šim no EK saņēmusi 2,9 miljardus eiro, bet līdz gada beigām pieejami vēl 200 miljoni eiro.

Savukārt vakar, 5.aprīlī, valdības sēdē tika izskatīts informatīvais ziņojums “Latvijas sākotnējā pozīcija par galvenajiem jautājumiem sarunās ar Starptautiskās aizņēmuma programmas partneriem 4.pārskata misijas ietvaros”. Jau iepriekš finanšu ministrs Andris Vilks informēja, ka valdība pārskata misijas laikā bija plānojusi uzrunāt EK par tās izsniegtā aizdevuma atdošanas termiņu pagarinājumu, bet pēc pirmajām sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem finanšu ministrs ir mainījis savu nostāju, un Latvija, visticamāk, tomēr neaktualizēs sarunas par aizdevuma termiņu pagarināšanu, jo tādā gadījumā aizdevēji prasītu citus nosacījumus, tādējādi pieaugtu procentu likmes, un tas nebūtu valsts interesēs.

Jānis Krastiņš, EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs;

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!