• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2011., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.04.2011., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

Valsts prezidents Valdis Zatlers pēdējā darba vizītes ASV dienā, 4.aprīlī, atrodoties Čikāgā, lielu uzmanību veltīja ASV un Latvijas uzņēmumu sadarbības veicināšanai, gan nodrošinot Latvijas produktu noieta tirgu ASV, gan arī mūsu sabiedrotā uzņēmumu investīcijas Latvijā.

Rīta pusē Valsts prezidents tikās ar farmācijas kompānijas “Abbott Laboratories” vadību. Tikšanās galvenais mērķis bija piedāvāt uzņēmumam kopējos projektos sadarboties ar Latvijas medikamentu ražotājiem. Valsts prezidents uzaicināja kompānijas pārstāvjus viesoties mūsu valstī, lai vairāk iepazītos ar farmācijas industriju Latvijā.

Valsts prezidents tikās arī ar ASV pazīstamās veikalu ķēdes “Walgreens”, kas tirgo pārtiku, medikamentus, sadzīves un higiēnas preces visās pavalstīs, vadību un pārdošanas komandas pārstāvjiem. Galvenais sarunas mērķis bija nodrošināt iespēju tirgot Latvijas ražojumus “Walgreens” veikalos. Tikšanās laikā piedalījās vairāki Latvijas uzņēmumu – “Advaita”, “Pure Chocolate”, “Bio2You”, “Lāču maize”, “Madara” un “Wuff it!” – pārstāvji. Tikšanās laikā V.Zatlers norādīja, ka, ceļojot ASV, arī viņš ir “Walgreens” klients un kā Latvijas prezidents būtu priecīgs, ja vienā no lielākajām mazumtirgotāju ķēdēm būtu iespējams nopirkt kvalitatīvus, interesantus Latvijā ražotus produktus.

Turpinot iepazīstināt ASV enerģijas sektora uzņēmumus ar Latvijas tirgus piedāvātajām investīciju iespējām, Valsts prezidents tikās ar “Suzlon Wind Energy” izpilddirektoru Andri Cukuru. Uzņēmums nodarbojas ar vēja ģeneratoru un ar tiem saistītu produktu ražošanu un apkalpošanu visā pasaulē. V.Zatlers sarunas laikā uzņēmuma vadībai sniedza ieskatu enerģētikas nozares attīstībā Latvijā un aicināja izvērtēt iespējas iesaistīties vēja ģeneratoru parka izveidē Baltijas jūrā pie Latvijas krastiem. Tikšanās laikā piedalījās arī Latvijas Vēja enerģijas asociācijas un uzņēmuma “Baltic Wind Park” pārstāvji, kas iepazīstināja ASV uzņēmuma pārstāvjus ar savu projekta redzējumu, kas nodrošinātu iespēju partneruzņēmumam īstenot pētniecisko darbību un, iespējams, arī jau projekta īstenošanas gaitā piesaistīt Latvijas mašīnbūves un materiāltehnoloģiju zinātnisko un ražošanas bāzi, veidojot kopīgu vēja enerģijas zināšanu klasteri, kas ļautu Latvijas uzņēmējiem no dažādām nozarēm iesaistītes jūras enerģijas nozares attīstībā. “Suzlon Wind Energy” vadība izrādīja interesi par šo sadarbības veidu un ir gatava detalizētāk iepazīties ar “Baltic Wind Park” piedāvāto sadarbības modeli.

Biznesa kontaktu veicināšana ar Čikāgas un Ilinoisas pavalsts un Latvijas uzņēmumiem bija galvenā tēma Valsts prezidenta tikšanās laikā gan ar Čikāgas mēru Ričardu Deiliju, gan ar Ilinoisas pavalsts gubernatoru Patu Kvinu. Valsts prezidents informēja par biznesa vides priekšrocībām Latvijā un investīciju veicināšanu mūsu valstī. ASV puse izrādīja īpašu interesi par Latvijas ostām un par enerģijas tirgu mūsu valstī. Sarunu laikā tāpat tika pārrunātas latviešu kopienas aktualitātes pilsētā un pavalstī, kā arī sadarbība izglītībā un kultūrā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!