• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par nepieciešamību attīstīt "Rail Baltica" projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2011., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: "Veselība visās politikās. Izaicinājumi un atbilde"

Vēl šajā numurā

07.04.2011., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:
Par nepieciešamību attīstīt “Rail Baltica” projektu

Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, vērtējot Eiropas Savienības transporta komisāra Sīma Kallasa teikto intervijā laikrakstam “Latvijas Avīze”, atbalsta transporta komisāra viedokli par nepieciešamību attīstīt Ziemeļu un Dienvidu savienojumu. Ministrs atkārtoti atgādina, ka “Rail Baltica” ir Eiropas mēroga projekts – tas ir iekļauts Valdības rīcības plānā, Baltijas valstu sadarbības darba kārtībā un ir viena no Baltijas Ministru padomes sadarbības prioritātēm 2011.gadā, tāpēc Latvijas rīcībai jābūt noteiktai un tā nedrīkst kļūt par vājāko posmu savas nenoteiktības dēļ.

24.martā starptautiskajā konferencē “”Rail Baltica” attīstība un biznesa iespējas” Latvijai tika veltīta kritika par projekta īstenošanas lēno gaitu. Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis, piedaloties šajā konferencē, norādīja uz projekta nozīmīgumu Baltijas valstu telpas atdzīvināšanai un izaugsmei kā cilvēku starpā, tā arī veicinot ekonomisko apriti. Pēc minētās konferences ārlietu ministrs nosūtīja vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, uzsverot nepieciešamību mērķtiecīgi virzīt projektu, tādējādi sekmējot Eiropas Savienības līdzfinansējuma pieejamību. Pretējā gadījumā investīcijas var tikt zaudētas.

Saistībā ar nepieciešamību “Rail Baltica” projekta īstenošanai piešķirt valsts budžeta līdzfinansējumu, valdība 29.martā nolēma, ka Satiksmes ministrijai sadarbībā ar Finanšu ministriju jāsagatavo detalizēta informācija un turpmākās rīcības plāns. Satiksmes ministrijai ir uzdots jautājumu par nepieciešamo valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu minētā projekta īstenošanai iesniegt izskatīšanai 26.aprīļa Ministru kabineta sēdē.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!