• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par elektroenerģijas tarifu izmaiņām no 1.aprīļa. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2011., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pastāvīgās dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs

Vēl šajā numurā

07.04.2011., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par elektroenerģijas tarifu izmaiņām no 1.aprīļa

1.aprīlī stājās spēkā jaunie, diferencētie elektroenerģijas tarifi mājsaimniecībām, kas paredz jaunu pieeju maksājuma aprēķināšanai par patērēto elektroenerģiju. Pēc 1.aprīļa mājsaimniecību patēriņam līdz 1200 kilovatstundām (kWh) tiks piemērots starta tarifs, kas būs 8,25 sant/kWh, savukārt, sākot ar iztērēto 1201.kilovatstundu elektroenerģijas, mājsaimniecībām par elektroenerģiju būs jānorēķinās pēc pamata tarifa – 10,74 sant/kWh. Saskaņā ar jauno, diferencēto tarifu struktūru iedzīvotāji sāks norēķināties maijā.

Visu aprīli var veikt maksājumus par līdz 31.martam patērēto elektrību. Norēķinoties maijā, elektrības maksājumiem jau tiks piemērota starta 1200 kWh uzskaite, kuras sākums ir skaitītāja rādījums 1.aprīlī.

Pretējā gadījumā (ja klients veic maksājumus neregulāri) “Latvenergo” sistēmā par jauno tarifu atskaites sākumpunktu tiks pieņemts pēdējais maksājums, kas veikts par patērēto elektroenerģiju līdz 2011.gada 31.aprīlim. Tas nozīmē, ka aprīlī piemērojamais tarifs patēriņam ir tāds pats kā šobrīd, un, ja mājsaimniecības patēriņš ir neliels, tad iedzīvotājiem maksājumā nekas nemainīsies pat vairākus turpmākos mēnešus.

Paplašinot AS “Latvenergo” īstenoto sociālā atbalsta programmu, daudzbērnu ģimenes pēc 1.aprīļa ar starta tarifu varēs norēķināties papildus par 2400 kWh, savukārt trūcīgās ģimenes ar bērniem saņems 500 kWh par brīvu. Par visām atbalsta programmām atsevišķi iedzīvotāji tiks informēti gan ar masu mediju palīdzību, gan elektronisko saziņas līdzekļu starpniecību.

“Latvenergo” veiktie aprēķini naudas izteiksmē liecina, ka, piemēram, tarifu izmaiņu ietekme mājsaimniecībām, kas mēnesī patērē 101–200 kWh, būs vidēji par 1,10 latiem. No privāto klientu groza tie ir vidēji 29% mājsaimniecību. Mājsaimniecībām, kas patērē 200–400 kWh mēnesī, elektrības maksājums mēnesī izmainīsies vidēji par 4,36 latiem, un tas attieksies uz vidēji 16% mājsaimniecību. Savukārt pārējām mājsaimniecībām, kas patērē vairāk par 400 kWh mēnesī, elektrības maksājums palielināsies, sākot no 10 latiem, bet tās ir 6% no visām mājsaimniecībām.

Izanalizējot visu mājsaimniecību patēriņa datus 2010.gadā, redzams, ka 61% mājsaimniecību Latgalē, 51% Kurzemē, 48% Zemgalē un 46% Vidzemē gada elektroenerģijas patēriņš nepārsniedz 1200 kWh un tās par elektroenerģiju norēķināsies pēc līdzšinējā tarifa.

AS “Latvenergo” Ārējās komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!