• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par pastāvīgās dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2011., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts izglītības attīstības aģentūra: Par jauniešu sociālās atstumtības riska mazināšanu

Vēl šajā numurā

07.04.2011., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde:
Par pastāvīgās dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs

Šogad trīs mēnešu laikā pastāvīgo dzīvesvietu ārzemēs reģistrējušas vairāk nekā 3700 personas, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) apkopotā statistika no Iedzīvotāju reģistra.

Kopumā šogad trīs mēnešos Iedzīvotāju reģistrā dzīvesvieta ārvalstīs reģistrēta 2797 personām, kuras pirms tam dzīvojušas Latvijā, kā arī 915 personām, kuras jau iepriekš dzīvojušas ārzemēs, bet tagad mainījušas adresi. Salīdzinājumam pērn visa gada laikā iesniegumi par dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs tika saņemti attiecīgi no 7496 izceļojušām personām un vēl 2887 – no personām, kuras jau iepriekš dzīvojušas ārpus Latvijas, bet mainījušas adresi.

Pastiprināta iedzīvotāju interese par dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs novērojama tieši pēdējo dienu laikā, turklāt iesniegumi tiek saņemti gan no tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kas ārzemēs dzīvo jau ilgstoši, gan arī tiem, kas vēl tikai grasās tuvākajā laikā pamest Latviju. Kā novērojuši PMLP darbinieki, lielākoties šis pieplūdums saistīts ar ārzemēs dzīvojošo vēlmi pēc dzīvesvietas reģistrēšanas PMLP vērsties Valsts ieņēmumu dienestā, lai tur nokārtotu nerezidenta statusu, kas atbrīvotu no pienākuma deklarēt citās valstīs gūtus ienākumus.

Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra likumu personai, ja tā uzturas ārpus Latvijas ilgāk par sešiem mēnešiem, ir pienākums paziņot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei par savu un savu nepilngadīgo bērnu dzīvesvietas adresi ārvalstī.

Andrejs Rjabcevs, PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!