• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par valsts kapitāldaļu pārdošanas scenāriju izvērtēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2011., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228354

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par atbrīvojumu no akcīzes nodokļa uztura bagātinātājiem

Vēl šajā numurā

07.04.2011., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija:
Par valsts kapitāldaļu pārdošanas scenāriju izvērtēšanu

6.aprīlī ekonomikas ministra Arta Kampara vadībā uz kārtējo sēdi sanāca trīs ministru darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot valdībai priekšlikumus un rīcības plānu valsts kapitāldaļu pārdošanai uzņēmumos “Lattelecom” un “Latvijas Mobilais telefons” (LMT).

“Darba grupā šodien esam vienojušies par diviem būtiskiem aspektiem valsts kapitāldaļu atsavināšanas procesā, proti, par akciju pārdošanas galvenajiem mērķiem un konsultanta piesaisti. Valstij piederošās kapitāldaļas uzņēmumos “Lattelecom” un LMT ir jāpārdod, jo atbilstoši likumam valsts līdzdalību komercuzņēmumos var saglabāt izņēmuma gadījumos, taču telekomunikāciju nozarē, kur valda sīva konkurence, tas nav nepieciešams. Ministru darba grupā arī vienojāmies, ka akciju pārdošanas procesā valdībai būs jāpiesaista kompetents un pieredzējis konsultants, kuru izraudzīsimies sabiedrībai izprotamā, atklātā veidā,” norāda ekonomikas ministrs A.Kampars.

Iepriekšējā darba grupas sēde notika 11.martā, tad ministri konceptuāli nolēma, ka valsts kapitāldaļas abos telekomunikāciju nozares uzņēmumos ir jāpārdod, nodrošinot iespējami lielu finanšu līdzekļu piesaisti Latvijas ekonomikai. Ministri arī vienojās, ka rīcība šā jautājuma virzīšanai būs dinamiska un darba grupas sēdes notiks ne retāk kā reizi mēnesī.

Ministru darba grupas uzdevums turpmākajos mēnešos būs izvērtēt valsts kapitāldaļu pārdošanas scenārijus un iespējamo laika grafiku, apkopot un analizēt viedokļus no visām kompetentajām institūcijām, tostarp Konkurences padomes, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas u.c.

Ekonomikas ministrs A.Kampars kā darba grupas vadītājs norādījis, ka naudas apjoms, kas potenciāli tiks iegūts no valsts akciju pārdošanas, būtu jānovirza uzņēmējdarbības stimulēšanai un jaunu darba vietu radīšanai.

Elīna Bīviņa, ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!