• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta uzsākto vizīti Grieķijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1999., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22840

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta uzsākto vizīti Grieķijā

Vēl šajā numurā

17.03.1999., Nr. 83/84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta uzsākto vizīti Grieķijā

Valsts vizīte Grieķijā no vakardienas līdz sestdienai, no 16. līdz 20.martam

Šodien, 17. martā, oficiāli sākas Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Grieķijā. Prezidents ar Ainu Ulmanes kundzi un delegāciju, kas viņu pavada, Atēnās ieradās vakar vēlu vakarā.

Šorīt Latvijas Valsts prezidents un Aina Ulmanes kundze, kā arī Latvijas oficiālā delegācija dodas uz Grieķijas prezidenta pili, kur notiks svinīgā sagaidīšanas ceremonija, bet pēc tam — Gunta Ulmaņa un Grieķijas prezidenta Konstantina Stefanopula saruna. Aina Ulmanes kundze tikmēr tiksies sarunā ar Stefanopulas kundzi.

Notiks arī ordeņu pasniegšanas un dāvanu apmaiņas ceremonija. Pēc tam turpināsies abu valstu prezidentu un oficiālo delegāciju sarunas. Pusdienlaikā paredzēta vairāku starpvalstu līgumu parakstīšana un preses īssaiets. Pēc tam Latvijas Valsts prezidents tiksies ar Grieķijas premjerministru Kostu Simiti, kurš augstajam viesim par godu šodien rīkos arī pusdienas.

Pēcpusdienā Guntis Ulmanis apmeklēs Atēnu mēriju, kur viņam paredzēta īsa saruna ar Grieķijas galvaspilsētas mēru. Mērijas zālē notiks arī Latvijas Valsts prezidentam veltīta svinīga ceremonija.

Valsts vizītes pirmo dienu noslēgs valsts vakariņas par godu Latvijas Valsts prezidentam un Ainai Ulmanes kundzei, ko Grieķijas prezidents un Stefanopulas kundze rīkos Prezidenta pilī.

Rīt, 18. martā, Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa valsts vizīte Grieķijā turpināsies. Rīts sāksies ar grieķu tautas svētvietas Akropoles apmeklējumu un vainaga nolikšanu pie Nezināmā kareivja kapa. Pēc tam Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tiksies ar Grieķijas parlamenta spīkeru Apostolu Kaklamani.

Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani un Ainu Ulmanes kundzi valsts vizītē pavada oficiāla delegācija, kurā ir ārlietu ministrs Valdis Birkavs, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kultūras ministre Kārina Pētersone, mūsu valsts vēstnieks Grieķijā Mārtiņš Perts un pagaidu pilnvarotais lietvedis Mārtiņš Lācis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Bluķis, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts un citas oficiālas personas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!