• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16.marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1999., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā:

Vēl šajā numurā

17.03.1999., Nr. 83/84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 16.marta sēdē

Akceptēti "Riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumi". Tie nosaka riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas vispārīgo kārtību, tirgus prasības pamatprincipus, ražošanas uzraudzības pamatprincipus, riteņu transportlīdzekļu un to sastāvdaļu galvenos drošības un nekaitīguma kritērijus.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Teritorijas attīstības plānošanas centrs"". Sabiedrība būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārziņā, un tās pamatkapitāls būs 2000 latu.

Akceptēti noteikumi "Bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Teritorijas attīstības plānošanas centrs" statūti". Sabiedrības darbības mērķis ir, veicot uzņēmējdarbību, nodrošināt teritoriju attīstības plānu izstrādāšanu, ievērojot Teritorijas attīstības plānošanas likumā noteiktos principus un plānošanas uzdevumus.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Par 1990.gada 26.jūnija Stambulas konvenciju par pagaidu ievešanu".

Akceptēts rīkojums "Par valsts akciju sabiedrību "Diplomātiskā servisa aģentūra"". Aģentūras pamatkapitālā iekļauti 13 nekustamie īpašumi.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par nekustamā īpašuma nodošanu valsts akciju sabiedrībai "Diplomātiskā servisa aģentūra" un valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra"".

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 16.septembra noteikumos Nr.321 "Noteikumi par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām". Grozījumi izstrādāti, lai mainītu akcīzes nodokļa deklarācijas formu alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 24.marta noteikumos Nr.107 "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu decentralizētās ieviešanas sistēmu".

Valdība akceptēja "Noteikumus par nodokļu parādu dzēšanu". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" finansu ministrs dzēš: valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu parādus, kā arī ar tiem saistītās soda naudas, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas; kapitalizētos valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādus, kā arī ar tiem saistītās nokavējuma naudas un soda naudas; kapitalizētos īpašuma nodokļa un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumu pamatparādus un ar tiem saistītās nokavējuma naudas un soda naudas.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 30.aprīļa rīkojumā Nr.205 "Par komisiju valsts austrumu robežas izveidošanai". Par komisijas priekšsēdētāju iecelts iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs un par komisijas locekļiem ārlietu ministrs Valdis Birkavs, finansu ministrs Ivars Godmanis un Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 330 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 56 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumu projekts paredz Latvijas Bankai (LB) izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un uzlikt administratīvos sodus par finansu statistikas un valsts maksājumu bilances sagatavošanai nepieciešamo statistikas datu pārskatu sastādīšanas kārtības neievērošanu, statistikas pārskatu un statistiskās informācijas savlaicīgu nesniegšanu vai nepilnīgu iesniegšanu LB, kā arī par kredītiestāžu darbību regulējošo likumu, Ministru kabineta noteikumu vai LB saistošo noteikumu vai norādījumu neievērošanu.

Pieņemta zināšanai informācija par likumprojekta "Par kompensācijas pasākumiem" izstrādi. Ekonomikas ministrijai uzdots noteiktā kārtībā līdz 1999.gada 1.septembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu "Par kompensācijas pasākumiem".

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par Antidempinga likuma projekta iesniegšanas termiņu. Ekonomikas ministrijai uzdots noteiktā kārtībā līdz 1999.gada 3.maijam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā Antidempinga likuma projektu.

Pieņemta zināšanai informācija par objektiem, kas apliekami ar akcīzes nodokli, un nodokļa ieņēmumu sadalījumu.

Akceptēts koncepcijas projekts "Par diplomātiskā un konsulārā dienesta un tā materiālās bāzes attīstības koncepciju līdz 2010.gadam". Tika nolemts, ka nekustamā īpašuma iegāde tiks finansēta valsts investīciju projektu ietvaros.

Pieņemta zināšanai informācija par ministriju pieteiktajiem noteikumu projektiem, kurus paredzēts izdot Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā. Tika nolemts laikā starp Saeimas sesijām no š.g. 23.marta līdz 12.aprīlim neizmantot Latvijas Republikas Satversmes 81.pantā Ministru kabinetam piešķirtās tiesības izdot noteikumus ar likuma spēku. Ministrijām izdošanai Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā pieteiktos noteikumu projektus uzdots noformēt likumprojektu veidā, attiecīgi precizēt anotācijas un iesniegt tos Valsts kancelejā. Noteiktā kārtībā līdz š.g. 19.martam iesniegtos likumprojektus Valsts kancelejai uzdots sagatavot izskatīšanai Ministru kabineta komitejas sēdē š.g. 22.martā.

Akceptēts rīkojums "Par mīnu iznīcinātājkuģa (klase 331 B) remontēšanu, nerīkojot izsoli (konkursu)".

Pieņemta zināšanai informācija par nepieciešamo finansu līdzekļu piešķiršanu no 1999.gada valsts budžeta iespējamo 1999.gada pavasara plūdu novēršanai. Finansu ministram Ivaram Godmanim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt līdzekļus 1999.gada pavasara plūdu novēršanai un to seku likvidēšanai: Jēkabpils rajona padomei: kūdras iegādei ledus kaisīšanai — 900 latu; helikoptera pakalpojumiem — 7982 latus; kūdras transportēšanai — 450 latus; Ogres rajona padomei: degvielas iegādei — 2245 latus; darba algām — 1224 latus; Preiļu rajona padomei: degvielas iegādei — 400 latus; līgumdarbiem tehnisko pakalpojumu sniegšanai — 900 latus; Mežotnes pagasta padomei — 8958 latus (saskaņā ar iesniegto pieprasījumu); Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkiem: helikoptera degvielai un smērvielai — 2960 latus; Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam: velkoņa–ledlauža gatavības nodrošināšanai — 5000 latus; velkoņa–ledlauža īrei ledus uzlaušanai Lielupē — 21 000 latu; helikoptera pakalpojumiem — 1750 latu. Iekšlietu ministram R.Jurdžam uzdots saskaņot ar finansu ministru I.Godmani jautājumu par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu saskaņā ar citiem iesniegtajiem pieprasījumiem un I.Godmanim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem iedalīt attiecīgo finansējumu. Iekšlietu ministram R.Jurdžam uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdes konceptuālajā daļā jautājumu par materiālo un citu līdzekļu plānošanu ārkārtējo situāciju gadījumiem.

Valdības preses departaments

a

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!