• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par logo izstrādi 21.augusta svētku pasākumiem

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Saeimas deputāti 4.aprīlī, tiekoties ar Lietuvas parlamentāriešiem, pārrunāja iespējas Latvijai un Lietuvai īstenot kopīgus kultūras un infrastruktūras projektus, tādējādi veidojot kopīgu kultūras un informatīvo telpu.

“Jautājums par kultūras un valodas saglabāšanu ir būtisks abām valstīm, tādēļ risinājumi jāmeklē kopīgi – smeļoties pieredzē, pārņemot praksi un iedzīvinot jaunas idejas,” akcentēja deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais. Viņš uzsvēra, ka kopīgi projekti pavērtu jaunas iespējas arī abu valstu ekonomiskajās attiecībās.

“Lietuvas programmu iekļaušana Latvijas kabeļtelevīziju kanālos un otrādi būtu nozīmīgs solis mūsu valstu kopīgas informācijas un kultūras telpas izveidē, valodas un kultūras saglabāšanā un to popularizēšanā,” uzsvēra Lietuvas Republikas Seima deputātu sadarbības grupas priekšsēdētājs Sauļus Pečeļūns un pauda pārliecību, ka aptuveni 30 000 Latvijā dzīvojošo lietuviešu būtu gandarīti par iespēju vietējos kanālos skatīties Lietuvas raidījumus.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene pauda atbalstu šai Lietuvas puses iniciatīvai, kas stiprinātu abu valstu valodas un kultūras. Viņa vienlaikus uzsvēra, ka par ideju jādiskutē arī komisijas sēdē, piesaistot atbildīgo iestāžu pārstāvjus un uzdodot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei izpētīt iespējamos risinājumus idejas īstenošanai. Turklāt ir padziļināti jāizpēta auditorijas vajadzības.

Tiekoties ar Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Kalniņu, Lietuvas parlamentārieši pārrunāja iespējas atjaunot pierobežu ceļus, ierīkot vilcienu satiksmi starp abām valstīm, spert soļus kopīgo kultūrvēsturisko objektu saglabāšanai un popularizēšanai, kā arī ratificēt Latvijas un Lietuvas jūras robežlīgumu.

Tikšanās laikā pārrunātas arī iespējas attīstīt abu valstu izglītības iestāžu sadarbību un kopīgi rīkot liela mēroga sporta pasākumus, piemēram, Pasaules čempionātu basketbolā.

Oficiālā vizītē Latvijā 4.aprīlī uzturējās Lietuvas Republikas Seima deputātu sadarbības grupas priekšsēdētājs S.Pečeļūns un viņa vadītā delegācija.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!