• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par logo izstrādi 21.augusta svētku pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militārā paramediķa profesijas ieviešanu

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par logo izstrādi 21.augusta svētku pasākumiem

21.augustā tiks svinēta mūsu valsts faktiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadiena, un, gatavojoties svētku pasākumiem, bērni un jaunieši aicināti izstrādāt svētku pasākumu logo.

1991.gada 21.augusts bija pagrieziena punkts valsts vēsturē, jo, Latvijas Republikas Augstākajā padomē pieņemot konstitucionālo likumu “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”, de facto tika atjaunota Latvijas neatkarība.

Zīmējumu konkursā aicināti piedalīties skolu un augstskolu audzēkņi līdz 25 gadu vecumam. Lai piedalītos, jāiesniedz logotipa skice un paskaidrojošs apraksts.

Konkursa darbi jāiesniedz līdz 29.aprīlim. Uzvarētāji saņems 500 un 150 latu naudas balvas. Ar konkursa noteikumiem detalizēti var iepazīties Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Iesniegtos zīmējumus vērtēs divās kārtās. Pirmajā kārtā no visiem iesūtītajiem darbiem žūrija izvēlēsies ne vairāk kā piecus. Savukārt otrajā kārtā Muzeju nakts ietvaros ikviens varēs atdot savu balsi par sev tīkamāko logotipu.

Logotipu plānots izmantot informatīvajos materiālos, svētkiem veltītajā mājaslapā un svinīgajos pasākumos.

1991.gada 21.augusts ir datums, kas mūsu valstij atnesa faktisko neatkarību un aizsāka reālu valsts atjaunošanas ceļu. Šajā dienā, pieņemot konstitucionālo likumu “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”, tautas pārstāvji Augstākajā padomē izšķīrās tieši par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, nevis jaunas valsts veidošanu vai citām Latvijas Republikas valstiskuma attīstības perspektīvām. Ar šo likumu atjaunota 1922.gada Satversme ar tajā ietvertajām Rietumu demokrātiskas un tiesiskas valsts vērtībām. Līdz ar konstitucionālā likuma pieņemšanu Latvijā savu juridisko spēku zaudēja PSRS likumi. Tieši atsaucoties uz 21.augustā pieņemto likumu, citas valstis atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!