• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 11.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.04.2011., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 7.aprīlī

Vēl šajā numurā

12.04.2011., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2011.gada 11.aprīlī

FM: Par 2011.gada valsts budžeta grozījumu priekšlikumiem

Ministru kabinets 11.aprīlī ārkārtas sēdē ir izskatījis deputātu un ministriju iesniegtos priekšlikumus 2011.gada valsts budžeta likuma grozījumiem pirms budžeta grozījumu un pavadošās paketes izskatīšanas Saeimā pēdējā lasījumā 14.aprīlī.

Finanšu ministrs Andris Vilks uzsver: “Valdība ir pateikusi savu gala vārdu 2011.gada budžetu grozījumu sagatavošanā, un es ceru, ka ceturtdien arī parlaments atbildīgi akceptēs budžeta grozījumus un izmaiņas to pavadošajos likumos. Esmu gandarīts, ka koalīcijas partneri spēja vienoties konstruktīvam darbam pie šiem grozījumiem, un esmu pārliecināts, ka tāpat mēs spēsim vienoties turpmākam konstruktīvam darbam pie 2012.gada valsts budžeta projekta. Tagad mūsu darbam jābūt vērstam uz valsts attīstības nodrošināšanu, sagatavojot un pieņemot fiskāli atbildīgu un ilgtspējīgu nākamā gada valsts budžetu.”

Valdība ir paudusi atbalstu ministriju priekšlikumiem budžeta un pavadošo likumprojektu tehniskai precizēšanai, nemainot iepriekš akceptētos konsolidācijas priekšlikumus. Iekšējo pārdaļu rezultātā valdība rada iespēju piešķirt 316 tūkstošus latu atbalstu olu ražošanas uzņēmumiem vakcinācijai pret salmonelozi, 134 tūkstošus latu – Rīgas M.Čehova Krievu drāmas teātra rekonstrukcijas izdevumu segšanai, kā arī palielināt izsniedzamo garantiju kopējā apjoma limitu Lauku attīstības fondam par 4 miljoniem latu. Tāpat valdība vienojās, ka 2011.gadā veselības aprūpei tiks papildus izlietoti 1,9 miljoni latu, kas 2010.gada beigās palikuši neiztērēti no Zāļu valsts aģentūras finansējuma.

Ņemot vērā, ka budžetā šā gada otrajā pusē ir plānoti papildu ieņēmumi no akcīzes, kā arī, piemēram, tabakas akcīzes celšana Latvijā ir saistīta ar ES minimālo likmju sasniegšanu, valdība ir noraidījusi Saeimas opozīcijas frakciju priekšlikumus nemainīt plānotās akcīzes nodokļa likmes benzīnam, cigaretēm un stiprajam alkoholam un nepiemērot nodokli dabasgāzei. Tāpat Ministru kabinets ir noraidījis opozīcijas priekšlikumus būtiski celt izložu un azartspēļu nodokli, jo nav ekonomiska pamatojuma aprēķiniem, ka tik straujš likmju kāpums dos papildu ieņēmumus budžetā.

Likuma grozījumi paredz šim gadam valsts konsolidētajā budžetā 4,256 miljardu latu ieņēmumus, kas ir par 102 miljoniem latu vairāk, un 4,748 miljardu latu izdevumus, kas ir par 19,9 miljoniem latu vairāk nekā apstiprinātajā budžeta likumā. Tādējādi valsts budžeta deficīts tiek samazināts līdz 491,6 miljoniem latu, kas ir 3,7% no IKP pēc Latvijas naudas plūsmas metodikas, un paredzams, ka kopbudžeta deficīts šogad varētu būt 4,2% no IKP pēc EKS 95 metodikas.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!