• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Konsultatīvo padomi sadarbībai ar citām institūcijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.1999., Nr. 83/84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma īstermiņa parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

17.03.1999., Nr. 83/84

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: informācija

Pieņemts: 10.03.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

1999.gada 10.martā

Par Konsultatīvo padomi sadarbībai ar citām institūcijām

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) 10.martā, notika organizatoriska sanāksme, kur sprieda par konsultatīvās padomes dibināšanu, kurā VID sadarbosies ar citām valsts un sabiedrības institūcijām.

Šīs tikšanās mērķis — pārrunāt un uzklausīt ar uzņēmējdarbību saistīto sabiedrības pārstāvju viedokli par šādas konsultatīvas padomes veidošanas lietderību.

Šāda institūcija nepieciešama VID stratēģisko mērķu sasniegšanai, uzsākot VID modernizācijas projektu. VID mēģina iepazīstināt sabiedrību ar savām attīstības perspektīvām un vēlas konsultatīvu sabiedrības atbalstu un sadarbību jautājumos, kas saistīti ar nodokļu administrēšanu un muitas darbību, nodokļu un muitas likumdošanas izstrādāšanu un piemērošanu u.tml.

Doma par šādas padomes nepieciešamību radusies jau sen, jo VID savā darbā sastopas ar jautājumiem, kas skar uzņēmējdarbību un ir daudzu un dažādu institūciju interešu krustpunkts.

Konsultatīvās padomes darbības mērķis ir laikus informēt sabiedrību par gaidāmajām izmaiņām nodokļu un muitas sfērā, vienlaikus nodrošinot nepastarpinātu atgriezenisko saiti, lai redzētu uzņēmēju reakciju uz šīm iespējamajām pārmaiņām un varētu ņemt to vērā. Muitas konsultatīvās padomes pieredze liecina, ka tādā veidā bijis iespējams izvairīties no daudzām kļūdām un uzlabot gan muitas, gan uzņēmēju darbu.

Padome nenodarbosies ar atsevišķu problēmu risināšanu vai atbilžu sniegšanu uz neskaidriem jautājumiem, bet gan ar principiālām un konceptuālām lietām. Šeit neparādīsies atsevišķu uzņēmēju, bet gan veselu nozaru problēmas. Tādā veidā sabiedrībai tiks nodrošinātas iespējas izteikt viedokli pirms lēmumu pieņemšanas, kas ir ļoti svarīgi, lai mainītu sabiedrības attieksmi pret nodokļu maksāšanu.

Lai šādas padomes sēdes nepārvērstos vienā vienīgā kritikas uzklausīšanā par valstī esošo nodokļu sistēmu (jo nav tādas valsts pasaulē, kur kāds slavētu nodokļu sistēmu), tika izteikts nodoms padomes nolikumā iekļaut noteikumu, ka kritiku varēs izteikt tikai kopā ar konstruktīviem priekšlikumiem, kā situāciju mainīt.

Sanāksmē pieņēma lēmumu veidot šādu konsultatīvo padomi un iesniegt priekšlikumus par veidiem, kā padomei piesaistīt uzņēmējus par procedūru, dalībnieku sastāvu un izskatāmo jautājumu loku. Valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča izteica priekšlikumu jau nākamajā — Konsultatīvās padomes dibināšanas — sanāksmē 21.aprīlī apspriest jautājumus, kas saistīti ar konsolidēto gada pārskatu iesniegšanu.

Valsts ieņēmumu dienesta preses sekretāre Liesma Kalve

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!