• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2011., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas Radio" Briseles korespondenta uzturēšanu

Vēl šajā numurā

13.04.2011., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā

11.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāju Miroslavu Nemcovu. Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Čehijas divpusējo sadarbību, sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī dalījās pieredzē par pasākumiem ekonomiskās un finanšu krīzes pārvarēšanai.

Sarunas laikā puses uzsvēra, ka Latvijas un Čehijas divpusējās attiecības šobrīd attīstās dinamiski, to apliecina augsta līmeņa vizīšu apmaiņa. V.Dombrovskis pateicās par Čehijas valdības izrādīto gatavību sniegt finansiālu atbalstu Latvijai nepieciešamības gadījumā laikā, kad Latvija meklēja starptautisko palīdzību finanšu krīzes pārvarēšanai.

Pārrunājot Latvijas un Čehijas sadarbību ES ietvaros, M.Nemcova piekrita V.Dombrovska viedoklim: “Ir svarīgi, lai tiek uzklausīts jauno Eiropas Savienības dalībvalstu viedoklis par jauno finanšu perspektīvu, Kohēzijas politikas saglabāšanu, kā arī tiešo maksājumu izlīdzināšanu Kopējās lauksaimniecības politikas ietvaros.”

Tikšanās laikā V.Dombrovskis informēja par Latvijas pieredzi ekonomiskās un finanšu krīzes pārvarēšanā, par ko Čehijas pārstāvji izrādīja īpašu interesi. M.Nemcova informēja par Čehijas veiktajiem pasākumiem ekonomiskās krīzes ietekmes rezultātā – par 10% samazināts atalgojums publiskajā sektorā strādājošajiem, apturēti infrastruktūras projekti un notiek pensiju sistēmas reforma.

Abu valstu starpā valda teicamas un pragmātiskas attiecības, un sadarbība politiskajā, ekonomikas un kultūras līmenī ir ļoti aktīva un perspektīva, tiekoties 11.aprīlī, bija vienisprātis Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja Miroslava Nemcova.

Runājot par Eiropas Savienības Austrumu partnerības politiku, ministrs uzsvēra Latvijas vēlmi paaugstināt stabilitāti reģionā. “Ar šā reģiona valstīm mēs vēlamies uzturēt mērķtiecīgas un proaktīvas attiecības. Mēs cenšamies tām nodot mūsu demokrātijas attīstīšanas pieredzi un veidot ekonomiskas attiecības, kas mums šajā reģionā ir ļoti nozīmīgas,” teica ārlietu ministrs.

Jautājumā par ES kopējo lauksaimniecības politiku un kohēzijas politiku abu sarunas biedru viedoklis bija līdzīgs: ar ES tiešmaksājumu izlīdzināšanu ir jāpanāk taisnīgāka politika ES ietvaros un līdzvērtīgi noteikumi arī mazāko valstu lauksaimniekiem. “To nevarēs panākt vienā paņēmienā, bet uz to ir jāiet soli pa solim,” uzsvēra Ģ.V.Kristovskis.

Sarunas laikā M.Nemcova tika informēta arī par Baltijas jūras valstu sadarbību un Latvijas nostāju ES paplašināšanās jautājumā. Ārlietu ministrs pateicās Čehijas valstij un tās parlamentam par lēmumu arī turpmāk Čehijas gaisa spēkiem sniegt Baltijas valstīm atbalstu tās gaisa telpas patrulēšanā.

Zanda Šadre, Ministru prezidenta preses sekretāra p.i.;
Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa
Foto: Saeimas kanceleja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!