• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Spānijas, Tanzānijas un Kataras vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.04.2011., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/228715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.04.2011., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Spānijas, Tanzānijas un Kataras vēstniekus

Valsts prezidents Valdis Zatlers 12.aprīlī akreditēja Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu (attēlā pa kreisi), Tanzānijas Apvienotās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Muhamedu Mvinji Hadži Mzali (vidējā attēlā) un Kataras Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Hādī Nāsiru Mansūru Halīlu Alhadžrī (attēlā pa labi) darbam Latvijas Republikā Foto: VPK

Tikšanās laikā ar jauno Spānijas vēstnieci Mariju Konsuelo Femeniju Gvardiolu Valsts prezidents Valdis Zatlers uzsvēra, ka abu valstu divpusējās attiecības, kā arī sadarbība Eiropas Savienības un NATO ietvaros ir teicamas, un izteica cerību, ka vēstnieces darbs Latvijā palīdzēs turpināt sekmīgo divpusējo sadarbību un aktīvo politisko dialogu. Abas amatpersonas pārrunāja Latvijas un Spānijas paveikto ekonomikas atveseļošanā. V.Zatlers novērtēja līdzšinējo sadarbību ekonomikā un aicināja aktivizēt ekonomisko sadarbību un Spānijas uzņēmējus investēt Latvijā. Kā perspektīvākās sadarbības jomas tika minētas atjaunojamās enerģijas ražošana un tūrisms. Vēstniece uzsvēra interesi attīstīt Latvijas un Spānijas kultūras sadarbību.

Tiekoties ar Tanzānijas jauno vēstnieku Latvijā Muhamedu Mvinji Hadži Mzali, Valsts prezidents uzsvēra, ka divpusējo attiecību pakāpeniska attīstīšana ar Āfrikas valstīm ir būtiska Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts ārpolitikas daļa. Sarunā tika apspriesta Eiropas Savienības loma Āfrikas attīstībā. V.Zatlers uzsvēra, ka Latvijai ir būtiski iegūt uzticamus ekonomiskos un politiskos partnerus šajā reģionā. Sarunā tika apspriestas iespējas ciešāk sadarboties dažādos starptautiskos forumos, īpašu uzmanību pievēršot nesen notikušajam Eiropas Savienības–Āfrikas samitam. Valsts prezidents augstu novērtēja Tanzānijas darbu reģionālās stabilitātes veicināšanā un pirātisma apkarošanā. Tikšanās laikā tika apspriestas arī iespējas paplašināt abu valstu sadarbību un kontaktus. Tika pārrunāta arī drošības situācija Ziemeļāfrikas reģionā, īpaši Lībijā.

Sarunas laikā ar Kataras jauno vēstnieku Hādī Nāsiru Mansūru Halīlu Alhadžrī Valsts prezidents pateicās par viesmīlību viņa vizītes laikā Katarā un uzsvēra nepieciešamību arī turpmāk veicināt abu valstu draudzīgās attiecības. Valsts prezidents izteica aicinājumu Kataras emīram apmeklēt Latviju. Abas amatpersonas apsprieda konstruktīvās divpusējās politiskās attiecības un iespējas veicināt abu valstu uzņēmēju divpusējo sadarbību, veidojot praktiskus sadarbības projektus, atzīstot, ka šobrīd šajā jomā starp abām valstīm ir neizmantots potenciāls. V.Zatlers aicināja vēstnieku veicināt Kataras investīciju piesaisti Latvijai. Sarunā tika apspriestas arī sadarbības iespējas kultūras un izglītības jomā. Valsts prezidents augstu novērtēja Kataras veiksmīgo darbību Darfūras miera procesā, kā arī dalību Lībijas situācijas noregulēšanā.

Jaunās Spānijas Karalistes vēstnieces rezidence būs Rīgā, bet Tanzānijas vēstnieks rezidēs Stokholmā un Kataras vēstnieks – Varšavā.

Marija Konsuelo Femenija Gvardiola (Maria Consuelo Femenia Guardiola) – dzimusi 1965.gadā. Ieguvusi bakalaura grādu jurisprudencē, kā arī pabeigusi Spānijas diplomātiskās skolas starptautisko attiecību programmu. Ārlietu dienestā kopš 1992.gada, strādājusi vēstniecībā Krievijas Federācijā, Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijā Hāgā un ministrijas centrālajā aparātā dažādos amatos.

Muhameds Mvinji Hadži Mzale (Muhammed Mwinyi Haji Mzale) – dzimis 1952.gadā. Ieguvis bakalaura grādu pedagoģijā un studējis Sociālo studiju institūtā Hāgā. Strādājis vairākās ministrijās, bijis arī izglītības ministrs. Ārlietu dienestā kopš 1992.gada, strādājis vēstniecībā Ēģiptē, Saūda Arābijā un ministrijas centrālajā aparātā.

Hādī Nāsirs Mansūrs Halīls Alhadžrī (Hadi Nasser Mansour Khalil Al-Hajri) – dzimis 1968.gadā. Ieguvis bakalaura grādu jurisprudencē Marokas Karalistē un studējis Flečera universitātē Bostonā, ASV. Ārlietu dienestā kopš 1994.gada, strādājis vēstniecībā Saūda Arābijā un ministrijas centrālajā aparātā. Iepriekš bijis vēstnieks Džibuti un kopš 2009.gada pilda Kataras Valsts vēstnieka pienākumus Polijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!